Les CD, kast CD

Om du tror denne artikkelen handler om nok et ubrukelig iPod-tilbehør som en truse eller et slips, tar du feil. Vi har nemlig kommet over noe riktig så nyttig til iPod-en din. Denne gangen skal vi forsøke å løse problemet til deg som ikke er datakyndig nok, eller for lat til, å legge inn CD-samlingen din på PC-en for å overføre den til iPod-en.

Taiwanske Zettabyte har nemlig kommet opp med en dings som lar deg stappe CD-ene dine rett inn i iPod-en din. Det nye tilbehøret som kalles iUpload består av en CD-ROM og en liten datamaskin som konverterer musikken til mp3, og overfører dem til iPod-en via USB. Underveis kan du gjøre alt annet enn å tenke på hvordan det går til. Det eneste du behøver å gjøre er nemlig å sette i CD-en og trykke på en knapp. Resten går av seg selv.

I tillegg til å konvertere CD-platene dine, tar iUpload også på seg jobben med å gi sangene dine navn. Om CD-platene dine er noen år gamle, er det nemlig liten sjans for at informasjon om albumet ligger lagret på platen. For at iUpload skal få gitt mp3-ene dine navn, tittel og annen informasjon, kobler den seg til internett via en god gammel nettverkskabel, og laster ned informasjon om CD-en din.

Selv om iUpload er betydelig mindre enn en datamaskin, skal du ha store klær for å få den ned i lomma. CD-leseren måler nemlig kraftige 25 x 15 x 4,2 cm, og veier lubne 850 gram. Produsenten sier at iUpload vil komme i salg i Japan i sommer, men at prisen ikke er fastsatt ennå. Det er uvisst om vi får se produktet i norske butikkhyller.

(Kilder: Impress.co.jp, Mobilemag.com)

Les også
Sol MP3-ene dine
Les også
Disco i ørene
Les også
Ha iPod-en innerst
annonse