Nyhet

Tandberg Display nå i butikkene

Linjelekker nyhet fra Tandberg

Tandberg Display er et kjent norsk varemerke, dog ukjent for de fleste som ikke opplevde 70 tallets elleville dager. Selv om de ikke har produsert TVer på flere tiår, håper de nå å få være med på moroa igjen.

Nærmere tre år har det tatt å utvikle ErgoClass TVen.
- Det har vært en lang, men fantastisk spennende utviklingstid, forteller Jan Kristensen som er markedsdirektør i Arvani Display som står bak hele prosjektet.

Tandberg satser hardt på gjennomført kvalitet, og samtidig en aggressiv pris. Målet er å konkurrere prismessig med mellomklasse-TVene, men å yte som toppklassen.

Ikke spart på noe

Dersom man skal hevde seg i denne tøffe bransjen, er man nødt til å skille seg ut. ErgoClass TVen skal i følge Tandberg Display selv ha noen av de beste komponentene som lages for LCD-TVer, og lyd er like høyt prioritert hos Tandberg som bilde.

Panelet på skjermen samt grensesnittet mot brukeren er det eneste som faktisk produseres av Tandberg selv, resten, inklusive fjernkontrollen, er andres patenter. Den settes sammen i Kina, men allikevel mener Tandberg at dette er et helnorsk TV.

Best på garanti

Selv om god sikkerhetskontroll har sikret at feilraten er svært lav, lover Tandberg den beste garantien på markedet. Dersom man finner en feil med TVen kan man ganske enkelt levere den tilbake til forhandler, og få en helt ny TV med hjem. Dette gjelder selvsagt i hele garantiperioden.

Foreløpig er det kun elektronikkbutikken Expert som kommer til å selge den nye TVen til Tandberg, de ønsker ikke å gå for hardt ut. Finansielt sett er firmaet veldig sterkt, så de har råd til å ta det rolig i starten, men har som primærmål å opparbeide 5 % til 10 % markedsandel i Norge. For deretter å bli en stor aktør i Europa.

TVen blir levert i 32, 37 og 42 tommers størrelse, og med følgende priser:

  • Full HD 32 tommer kr. 9.999,-
  • Full HD 37 tommer kr. 12.499,-
  • Full HD 42 tommer kr. 14.999,-

De store japanske produsentene har tatt knekken på Tandbergs TV-drømmer en gang tidligere, vil det norske folk la det samme skje igjen? Det blir unektelig spennende å se om Tandberg kan levere en god, konkurransedyktig TV.

Les også
Dårlige tider rammer LCD
Les også
Flatskjerm-skred fra Sony
Les også
Full HD i supertynt format
Les også
Sony fortsetter LCD-slippet
Les også
Nye LCD-monstre fra Sony
annonse