Til hovedinnhold

Nå leverer Nokia N8

Finn Jarle Kvalheim

Det har den siste tiden blitt spekulert i hvorvidt Nokias toppmodell N8 ville bli utsatt. Da vi nylig snakket med Nokias norske produktsjef, Bjørn Egil Brekke, var beskjeden at eventuelle forsinkelser ikke ville ramme norske kunder.

Det har vært knyttet forventninger til Nokias nye telefon, ikke minst av Nokia selv, og i dag kom pressemeldingen som forteller at telefonen er på vei ut til kunder og butikker.

Nokias visepresident, Jo Harlow, sier i pressemeldingen at N8 er telefonen finnene har hatt flest forhåndsbestillinger på noensinne.

Da Anssi Vanjoki, Nokias avtroppende sjef for smarttelefondivisjonen, tok over sjefsjobben utropte han N8 til telefonen som skulle kjempe mot Iphone og de mange Android-enhetene som nå tilbys av andre leverandører.

Foruten en nystriglet og åpen utgave av Symbian stilles det store forventninger til det kraftige kameraet i N8. HDMI-utgangen og støtte for trådløs mus og tastatur er også en kombinasjon av funksjoner telefonen foreløpig er alene om.

I første omgang skal det være kundene som har forhåndsbestilt telefonen fra Nokias egne salgskanaler som får den, mens butikkhyllene vil komme kort tid etter.

Vi kommer selvsagt tilbake med anmeldelse så fort som telefonen dukker opp. I mellomtiden kan du lese sniktitten her, inkludert video av N8 i bruk..

Oppdatert:

På Nokias egne sider meldes det at en stor del av de første N8-leveransene vil finne veien til Norske butikkhyller. Det loves også at norske butikker vil ha telefonen i hyllene i løpet av "de aller nærmeste dagene".

Les også:

(Kilde: pressemelding)

annonse