Tek.no

Nyhet

Nå kan du låse opp iPhone

Marius S Eltervåg
12 Sept 2007 05:00

** Denne artikkelen er oppdatert 12/9, etter at det dukket opp et gratis alternativ til programmet som er omtalt.

Det tok ikke lang tid før det viste seg at iPhone slett ikke er så bundet til AT&T som først antatt. De første vellykkede forsøkene på å låse opp telefonen var riktignok en smule kompliserte for mannen i gata, og innebar blant annet tukling med maskinvaren.

For et par uker siden fikk imidlertid nettstedet iPhonesimfree.com mye oppmerksomhet, etter å ha presentert et program som kunne låse opp iPhone. Fremgangsmåten er enkel: Overfør programmet til iPhone, koble deg på Wifi-nettet hjemme og kjør programmet. Da kobler telefonen seg opp til iPhonesimfree sin server, som tar seg av opplåsningsprosessen.

I begynnelsen var det ikke lett å vite om programmet var ren svindel, eller om det faktisk fungerte. Tvilen forsvant en gang for alle da nettstedet Gizmodo publiserte en video av en vellykket opplåsningsprosess.

Personene bak iPhonesimfree har aldri lagt skjul på at de ønsker å selge opplåsningsprogrammet, og nå har det dukket opp seks forskjellige nettbutikker som tilbyr programvaren. Prisen for én lisens ligger på $99, som tilsvarer rundt 550 kroner.

Om programmet kommer i salg i norske butikker gjenstår å se, men ifølge iphonesimfree skal den fungere med alle operatører i alle land. Det burde dermed ikke være noe i veien med å kjøpe programvaren i en utenlandsk nettbutikk.

Oppdatert: Gratis opplåsning tilgjengelig
En konkurrerende gruppe, The iPhone Dev Team, har nå sluppet løs programvaren iUnlock, som er et helt gratis program for å låse opp iPhone. Denne programvaren er noe mer komplisert enn iPhonesimfree sin løsning, men skal ifølge flere kilder fungere knirkefritt

The iPhone Dev Team har gjort iUnlock og resten av filene som trengs for å åpne iPhone tilgjengelige for nedlastning på freeiphoneunlock.com. Her finner du også en steg-for-steg guide.

(Kilder: iphonesimfree, CNN, Engadget, freeiphoneunlock)

annonse

Les også