Tek.no

Nyhet

Kommentarfelt for nettlesere

24 Sept 2009 14:00

Google har lansert et nytt program som kan brukes til å lese og legge inn kommentarer til en hvilken som helst nettside.

Programmet har fått navnet Google Sidewiki, og dukker opp som en sidestolpe på venstre side i nettleservinduet. Her kan brukeren lese eller skrive inn kommentarer ved siden av en nettside.

Google har valgt å bruke algoritme som rangerer kommentarinnlegg etter antatt mest nyttige innleggene, det vil si ikke etter dato eller klokkeslett. Algoritmen skal også kunne filtrere bort spam og andre uønskede meldinger. Programmet skal ifølge Google klare dette ved å vurdere tidligere innlegg fra selve brukeren og andre brukere. Kommentarene kan legges ut på sosiale nettsider som Facebook og Twitter.

Google Sidewiki er lansert som en del av Google Toolbar for Firefox og Internet Explorer, og snart skal den også støtte Google Chrome og andre nettlesere.

Kun brukere av Google Toolbar kan lese kommentarer som skrives på denne måten, men Google har planer om å utvikle programmeringsgrensesnitt (API) som gjør at Sidewiki kan brukes på flere områder.

Last ned

Du finner Google Toolbar med Sidewiki på google.com.

Se en videodemonstrasjon av Google Sidewiki:

(Kilder: Google, Cnet)

Les også
Feeddemon 3.0 ute
Les også
Google bidrar til IE
Les også
Google-protest på høyt nivå
Les også
Chrome 3.0 lansert
annonse