Til hovedinnhold

Viktig Atom-oppfølger kan bli utsatt?

Nett-PC-er er geniale og samtidig frustrerende, men hvor mye kan man forvente av en stakkars CPU som knapt bruker 2-3 W.

Atom N270-modellen har vært en stund på markedet og skulle i utgangspunktet få litt hjelp av Z5xx-serien. De mest aktuelle modellene i Z5xx-serien har imidlertid enda lavere klokkefrekvens enn N270 og går dermed for å være enda tregere.

Det dukker stadig opp flere nett-PC-er med Atom N280-prosessoren som er klokket på henholdsvis 1,66 GHz / 667 MHz buss vs. 1,6 GHz / 533 MHz buss på N270. Forskjellen ser ut til å være merkbar på visse oppgaver og uansett nok til at de fleste nok vil velge en N280-modell istedet siden prisforskjellen er såpass listen (hundrelapper).

Ettersom N280 ikke engang ligger ute på Intels egen Atom-oversikt, er det nok stor sjanse for at N270 fortsatt vil dominere nett-PC-markedet ut året.

I tillegg rapporteres det om utsettelse på Atom N450, men dette er ikke bekreftet. N270-prosessoren sies å bli faset ut i perioden januar-mars til neste år.

N450-modellen er en del av Pine Trail-arkitekturen og får integrert minne- og grafikkontroller, koples mot Tigerpoint-brikkesettet og skal visstnok være enda mer energigjerrig totalt sett.

Tidligere har man trodd at N450 skulle komme i oktober, men nye rykter mener altså det motsatte. Intel har dessverre ikke kommentert verken det ene eller andre.

(Kilde: Digitimes, Engadget)

Les også
Mobilt råskinn på 1 GHz
Les også
Røft VIA Nano-ITX-kort
Les også
Har Acer noe i ermet til høsten?
Les også
Integrert minnekontroller og grafikk på Atom i år
Les også
Omorganiserer prosessorlanseringer
Les også
Via Eden kaprer Fujitsu
Les også
Nytt Intel-roadmap i september
Les også
Billigere Intel-prosessorer
Les også
Intel kommenterer virtualiseringssikkerhet
Les også
Atom og Nehalem gir Intel-vekst
Les også
32 nm-prosessor kommer tidligere?
Les også
Nokia og Intel inngår mobil-Linux-samarbeid
Les også
Nett-PC-er skuffer kundene
Les også
Intel med nye prosessorserier
annonse