Nyhet

Google med betaltjeneste?


Bilde: GoogleRumors

Foreløpig er dette bare rykter, men dersom Google faktisk driver med utvikling av en betaltjeneste, kan det vise seg å bli en stor konkurrent til PayPal. I dag er PayPal den mest populære måten å overføre penger over nettet på.

Google har nemlig lagt til google.com/purchases i sin robots.txt-fil, en fil som angir hvilke deler av en nettside en søkemotor ikke har lov til å besøke. En liten stund i går hadde nettsiden oppe en registreringsside der man kunne legge inn kredittkortinformasjon, men dette registreringsskjemaet er borte nå. Nå er det bare en innlogging til Google-kontoer man finner på siden.

Mange trodde også at når Google la til google.com/gwt i robots.txt at "gwt" var en forkortelse for Google Wallet. Dette har vist seg å ikke stemme, da denne katalogen på serveren har eksistert lenge, og har med mobile tjenester å gjøre.

Også i forrige uke, rett før Google lanserte Google Reader, la selskapet til google.com/reader i robots.txt. Dagens endringer kan derfor tyde på at Google Purchases kan se dagens lys veldig snart.

Kilde: SearchEngineWatch, GoogleRumors

Les også
Google fikser et nettsidehull
Les også
Prøveversjon av Google Reader sluppet
Les også
Google Local
annonse