Tek.no

Nyhet

Parterer Sendo

30 Juni 2005 13:01Først publisert 30 Juni 2005 10:00
annonse

Motorola har kjøpt opp 90 patenter fra britiske Sendo, en produsent som blant annet er kjent for telefoner som Sendo X og Sendo X2.

I tillegg vil den amerikanske giganten overta 200 av Sendos ingeniører, hvorav 170 bor i Birmingham og 30 i Singapore. Overtakelsen vil ikke få noen stor påvirkning på ingeniørene, som vil fortsette å jobbe i de samme lokalene som før, og med de samme prosjektene.

Motorola har imidlertid ikke vist noen interesse for Sendos eksisterende portefølje av mobiltelefoner, så noen Sendo X-kloner med Motorola-logo vil vi nok ikke se noe til.

Sendo har eksistert i knappe seks år, og solgte i fjor omtrent fem millioner mobiltelefoner og hadde en omsetning på i underkant av tre milliarder kroner. Dette er imidlertid bare en liten brøkdel av tallene til Motorola, som er verdens nest største mobilprodusent - etter Nokia.

I følge markedsanalytiker Ed Snyder er oppkjøpet et eksempel på hvor vanskelig det er å være en liten produsent i et marked som domineres av aktører som er titalls ganger større.

annonse

(Kilder: CNET, The Register)

Les også
Forstår ikke Chess-kjøp
Les også
Samsung haler innpå
Les også
BenQ svinger øksa
Les også
3G-salget svikter
annonse

Les også