Tek.no

Nyhet

iTunes-mobilen på vei

25 Aug 2005 16:43
annonse

Det har snart gått halvannet år siden Motorola annonserte at de hadde lisensiert iTunes til bruk i mobiltelefonene sine.

Etter mye om og men har de to amerikanske selskapene nå kommet enda et skritt videre på veien til å få sin iTunes-mobil ut i butikkhyllene.

Nettstedet TechWhack melder at FCC (Federal Communications Commission) nå har godkjent iTunes-mobilen. Dermed har selskapene nå offisielt lov til å lansere telefonen.

Identisk med E938
Telefonen har fått navnet E790, og er praktisk talt identisk med Motorolas E398, som allerede har vært i salg i Norge en god stund. Den eneste forskjellen mellom de to modellene skal være iTunes-programvaren på E790.

Det er imidlertid ikke sikkert at vi kommer til å se noe til iTunes-mobilen riktig enda. Så vidt Amobil kjenner til, har det fortsatt ikke dukket opp noen mobiloperatør som stiller seg positive til iTunes-mobilen.

annonse

Operatørenes uvilje kommer av at du med iTunes-mobilen ikke behøver å benytte seg av mobilnettet for å laste ned musikk. Isteden kan du laste ned musikken fra iTunes-programmet på PC-en, og deretter overføre den til mobiltelefonen. Et slikt system gjør at en eventuell mobiloperatør vil gå glipp av store summer penger, siden du da ikke behøver å benytte deg av mobilnettet for å laste ned musikk.

Uenige om design
Motorola og Apple har mildt sagt gått en lang vei mot å få iTunes-mobilen ut på markedet. I tillegg til problemene med å finne en operatør som er villig til å støtte telefonen, skal uenigheter vedrørende enhetens design være noe av årsaken til at lanseringen har blitt så forsinket.

For de aller mest utålmodige finnes det imidlertid en løsning. I sommer ble programvaren til E790 sluppet ut på internett. Ved å installere denne på Motorolas E398, skal den fungere akkurat slik som iTunes-mobilen. Noen av de som har foretatt installeringen fikk imidlertid problemer med telefonen i etterkant, mens andre igjen ikke opplevde noen vanskeligheter.

(Kilde: TechWhack)

Les også
Nokia avkrefter iTunes
Les også
Napster på mobilen
Les også
Motorola med mobil iTunes
annonse

Les også