Trondheim blir trådløst

Syns du det er dårlig med WiFi-tilgang der du bor? Da bør du kanskje vurdere å flytte til Trondheim.

Til neste år skal nemlig Midt-Norges hovedstad få en WiFi-sone som dekker hele byen. Allerede i februar skal en pilotsone settes opp ved den nedre delen av Nidelven. Til sommeren skal Midtbyen og de andre bydelene også få trådløst internett.

Prosjektet heter Trådløst Trondheim og er et hjertebarn av NTNU. Idéen ble klekket ut allerede i april i år, men ble senere lagt på is på grunn av manglende samarbeidspartnere. Nå har universitetet fått med seg både Sør-Trøndelag fylkeskommune, Trondheim kommune og Trondheim Næringsforening. I morgen signeres avtalen mellom de fire aktørene.

- Wi-Fi en folkerett
- Slik det er nå er Wi-Fi noe man dumper borti, mens det vi prøver å få til er at Wi-Fi er noe man har rett til. Innenfor disse områdene er dette en tjeneste man vet er der, sier Arne Sølvberg, dekanus ved NTNU til Computerworld.

Skal du benytte deg av Trondheims kommende WiFi-tilbud må du nok regne med å betale for det. Kommunikasjonsdirektøren ved Sør-Trøndelag fylkeskommune, Morten Wolden, mener imidlertid at prisene ikke vil bli så høye at det ikke vil lønne seg for brukerne:

- Brukerne skal ha en mulighet til å ta i bruk denne teknologien, ellers blir det ikke interessant. Det må være både rimelig og enkelt. Målet er at når man kobler seg på har man tilgang i hele Trondheim, forteller Wolden.

Det er foreløpig ikke klart hvem som skal sørge for driften av nettet, eller hvordan det skal finansieres. Wolden forteller imidlertid at prosjektet vil gå i dialog med de store aktørene i Norge for å finne en god løsning.

(Kilder: Computerworld, Adressa)

Les også
Flipper WiFi-burgere
Les også
Makedonia blir trådløst
Les også
Vil forby åpent Wi-Fi
annonse