Tek.no

Nyhet

Ice dekker snart 85 prosent av Norge

(Foto: Jean Marc Brasseur)
Einar Eriksen
9 Okt 2007 11:59

Bredbåndsleverandøren Ice har åpnet en ny basestasjon, og flere er planlagt. Målet er å gi hele Finnmarkskysten bredbåndsdekning.

Det er Nordisk Mobiltelefoni AS som står bak Ice-nettet, som bruker mobilnetteknologi for å levere bredbånd.

85 prosent i løpet av året

Samtidig lover selskapet at de skal utvide fra å dekke 75 prosent av Norges areal til 85 prosent innen utgangen av år 2007.

Den nye basestasjonen er plassert i Svartnes i Vardø. Flere er under planlegging blant annet i Gamvik, Båtsfjord, Neiden i Sør-Varanger og Vadsø, ifølge Digi.no.

- Vi er meget stolte av å kunne tilby mobilt bredbånd langs hele Finnmarkskysten. Mobilt bredbånd er noe både fastboende, reisende, beredskapstjenester og næringsliv i området vil nyte godt av, sier Matthias Peter, administrerende direktør i Nordisk Mobiltelefoni AS, i en pressemelding.

Satser på distriktene

Ice ble lansert sommeren 2006. Med den kommende fulle dekning over Finnmarkskysten dekker Ice hele Norgeskysten.

Nordisk Mobiltelefoni AS er de eneste som i stor grad har bygget ut mobilt bredbånd utenfor tettbygde strøk i Norge. Til sammenligning har Telenor og NetCom ikke dekket noe mer enn de store byene så vel som tettbygde strøk med sin 3G-dekning. Dermed har du mobilt internett der du sannsynligvis trenger det minst.

(Kilder: Telenor)

Les også
Ice bygger ut i Bergen
Les også
ICE Wi-Fi-modem
Les også
Ti tusen nordmenn mangler dekning
Les også
ICE øker hastigheten og gir bedre dekning
Les også
Slik får du internett på hytten
annonse

Les også