Her er fremtidens mobiler

Amobil/Barcelona: Når det er mobilmesse er det som regel de store mobilprodusentene som høster mest oppmerksomhet. Det er imidlertid ikke sikkert at det er Sony Ericsson, Nokia, Samsung og de andre store som har de mest interessante produktene.

Se også video av Docomo-mobilene nederst i denne artikkelen.

Den japanske operatøren NTT Docomo har hvert år en stor stand på mobilmessen i Barcelona, og det er her du kan finne noen av de aller mest spennende produktene. Hva sier du for eksempel til en telefon som kan sjekke ånden din, eller en fullstendig vanntett mobil?

Vi har sett nærmere på noen av mobiltelefonene og teknologiene som ble vist frem på Docomos stand. Mobiler fra fremtidslandet Japan.

Denne mobiltelefonens skjerm åpnes i to retninger. Dette gjør at den er praktisk å bruke til spill, video og tv. Digital-tv-mottaker er selvsagt innebygget.

Når telefonen er åpnet i denne retningen ser den ut som en helt vanlig mobiltelefon. Legg merke til hvor stor skjermen er i forhold til det som er vanlig på europeiske mobiltelefoner. De fleste Docomo-telefonene har så stor skjerm som dette.

Dette er Docomos "Wellness phone"-prototype. Foruten å ringe hjem kan du bruke telefonen som skritteller, pulsmåler, kroppsfettmåler og ikke minst – å sjekke om du har dårlig ånde. Tanken bak åndesjekkeren er ifølge Docomo at du kan sjekke om du er klar for det viktige møtet, og ordne opp i hundeånden dersom nødvendig.

Telefonen sjekker ikke om du har alkohol eller annet på ånden. Den måler mengden av gasser du puster ut.

Denne mobiltelefonen er laget for barn. Den er utstyrt med en alarm barnet kan utløse dersom det oppstår en nødssituasjon. Drar man i ringen lager telefonen et forferdelig spetakkel det er vanskelig å ikke få med seg, selv i en bråkete by. Når alarmen går av sendes samtidig en melding til foreldrene med barnets posisjon. Dette er mulig siden telefonen har innebygget GPS.

Foreldrene kan også kjøpe en armbåndsurlignende sensor som lager lyder dersom barnet beveger seg vekk fra telefonen. Dette gjør det nesten umulig å miste mobilen.

Det er kanskje ikke så mange som har behov for å snakke under vann, men det kan være kjekt å ha muligheten. Denne telefonen er fullstendig vanntett, så dersom du trenger å snakke i mobilen i dusjen er det fullt mulig. Telefonen på bildet er på, og senket i en vanntank.

Hadde du bodd i Japan kunne du skiftet ut husnøkkelen din med en mobiltelefon. Dette er en såkalt osaifu-keitai, eller nøkkelmobil om du vil, som brukes til å låse opp dører. Du kan også bruke mobilen til å sjekke om døren er låst, uansett hvor du er. Veldig praktisk for deg som stadig vekk glemmer nøklene dine. Veldig upraktisk for deg som stadig vekk glemmer mobilen.

Dette er en av de nyeste designmobilene i Japan. Den er 9,9 millimeter tykk, noe som i grunn ikke er voldsomt tynt i forhold til hva som finnes her i Europa. Det er likevel imponerende, siden produsenten har fått plass til en stor skjerm.

Les også
Ekstrem skjerm
Les også
Mobilen som tar vanlige batterier
Les også
Vanntette mobiler "pop" i Japan
Les også
Det hagler mobiler fra DoCoMo
Les også
Mobilen som sjekker ånden din
Les også
Bli med til Japan
annonse