Til hovedinnhold

Neste Intel-generasjon får 12 MB cache

"Penryn"-kjerne 
Bilde: Intel

De første "Penryn"-prosessorene på 45 nm vil bli satt i produksjon allerede i år i Intels fabrikker. Det er ikke mye informasjon som er bekreftet om dette designet, men en talsmann for Intel Digital Enterprise Group kunne ihvertfall si at desktop- og serverprosessorene ville bli tilgjengelig på klokkefrekvenser over 3 GHz. I tillegg vil prosessoren finnes i versjoner for bærbare PC-er.

Xeon-prosessorer med dette designet kan få ensystembusshastighet (FSB) på hele 1600 MHz effektivt. Dersom resten av komponentene på hovedkortet skalerer med dette, kan det bety nye ytelsesrekorder for Intel.

Denne serien vil komme både med dobbelkjerne- og firekjernedesign, der det blir lagt opp til 3 MB cache pr. kjerne. Firekjernen er, ikke overraskende, to dobbelkjerner satt sammen på én sokkel. Effektforbruket vil ligge mellom 65 og 130W, avhengig av prosessortypen.

Samtlige av "Penryn"-prosessorene ser ut til å passe rett ned i dagens LGA775-hovedkort designet for Core 2 Duo, Extreme, Quad og Xeon. Det eneste man trenger å gjøre er trolig å oppgradere BIOS.

"Penryn" er ventet å debutere en gang i andre halvdel av 2007.

(Kilde: The Register)

annonse