Nyhet

Nå kommer Palm Pre til Europa

Palm vil ha markedsandelene sine tilbake, og lanserte sin nye Palm Pre i begynnelsen av året. Telefonen har et helt nytt operativsystem med en rekke finesser som skal gjøre livet ditt enklere. Nå kommer den til Europa. 

Palm Pre har nemlig blitt listet som "kommer snart" på Palms egne nettsider i Storbritannia, Tyskland, Frankrike, Italia og Spania. Telefonen vil etter all sannsynlighet bare selges gjennom operatører, og foreløpig er verken Norge eller andre nordiske land nevnt. 

Dette betyr at Palm Pre nå får støtte for GSM og 3G av typen UMTS, slik at den passer europeiske mobilnett. Hittil har den bare hatt støtte for den amerikanske EVDO Rev A.

Vårt største håp er at Netcom-eiere Teliasonera eller Telenor vil gjøre en avtale med Palm om å selge telefonen i Norge. Det er mye som tyder på at telefonen kan bli en suksess.

Det nye operativsystemet til Palm heter WebOS, og telefonen har en rekke spennende internettbaserte funksjoner. 

Leverer deg all informasjon på sølvfat

Kalenderen henter informasjon fra alle andre kalendere du måtte ha om gangen, og adresseboken gjør det samme. Dersom du har flere kontakter med samme navn på for eksempel Gmail-kontoen, MSN-lista og på Facebook, vil Palm Pre lagre disse som én kontakt og samle all informasjonen. Dermed har du alltid oppdatert kontaktliste.

Hver dag når du våkner opp, har telefonen allerede gjort dagsplanen din klar for deg ved å samle informasjon fra kalenderne dine. Dersom du har lagt inn adresser i kalenderen, vil den også vise deg kart over hvor du skal. I tillegg presenterer den informasjon fra Wikipedia om de personene eller firmaene du skal i møte med, slik at du er forberedt. 

Ved hjelp av GPS sier også telefonen ifra dersom du er for sent ute. Da får du mulighet til å sende en ferdigskrevet e-post til møtedeltakerne eller assistenten din. 

(Kilde: Palm)

Les også
Tester av Palm Pre på vei
Les også
Er dette Palm Castle?
Les også
Se bilder av Web OS
Les også
Pre får nye programmer
Les også
Android-mobil fra Motorola?
Les også
Dette er den første Windows Mobile 6.5-mobilen
Les også
Nye funksjoner i Pre avsløres
Les også
Her er Palms nye "Pre"
annonse