Tek.no

Nyhet

Gromglass nå også til Canon

Distagon T* 2/35 for Canon, men her i Nikon-utgave.
2 Nov 2009 14:02

"A squirrel nimbly scampers along a moss-covered tree trunk. It has made a promising discovery amongst the fallen leaves of an oak tree. A deer emerges from the half darkness of the woods. A photographer documents the winter preparations of various woodland creatures. This requires a versatile, high-speed, easy to configure lens that produces razor-sharp images of the details and the entire scenery."

Slik begynner Carl Zeiss sin pressemelding med, når de forteller oss at Distagon T* 2/35 nå er sluppet i Canon-utgave. Vi er ikke uten videre med på at et objektiv med brennvidde på 35 mm er det perfekte for å fotografere verken ekorn eller hjort i det fri, så akkurat det får stå på produsentens regning, men det som er et faktum er at Carl Zeiss ikke uten grunn har rykte på seg for å produsere svært skarp og god optikk.

I likhet med versjonene for Pentax og Nikon vil heller ikke Canon-utgaven ha autofokus. Største blender er f/2 og minste er f/22, mens nærgrensen er på 30 cm. Objektivet er konstruert i 100% metall (foruten glass, selvsagt), i følge Carl Zeiss, og er følgelig solide saker. Det merkes også på vekta, som er heftige 570 gram. Ikke lite for en moderat vidvinkel. Til sammenligning veier Canons tilsvarende objektiv bare 210 gram. Prisen er forresten også tilsvarende mye høyere enn Canons: Veiledende pris på Distagon T* 2/35 for Canon er €755,50 pluss mva, det vil si kr 7961,- etter dagens kurs, noe som stemmer godt overens med prisguiden, hvor prisen i skrivende stund ligger på kr 7999,-.

Mer detaljert informasjon om objektivet finner du i dette PDF-dokumentet.

Les også
Mer snadderoptikk til Canon
annonse

Les også