Tek.no

Nyhet

Oracle skal doble med Sun

Jan Aril Sigvartsen
19 Okt 2009 09:59

Ifølge Oracle CEO og gründer, Larry Ellison, håper han at oppkjøpet av Sun Microsystems vil føre til en dobling av omsetningen innen fem år.

Måten dette skal gjøres på er blant annet å lage optimaliserte versjoner av diverse Oracle-programvare for Sun-maskinvare der nøkkelen er høyere ytelse.

På Oracle Openworld i San Francisco forrige uke (der Hardware.no også var tilstede), bekreftet Ellison at marginene til Oracle initialt ville gå ned, men at foretningen senere ville bli drevet med meget god profitt, mao. i god Oracle-ånd.

Han bekreftet også at Oracle i tiden fremover definitivt vil vurdere å kjøpe opp flere software- og hardware-selskaper. Dette kan dermed se ut som om Oracle virkelig gjør alvor av å tre inn i hardware-markedet, selv om Ellison tidligere har sagt at de ønsker å bli et såkalt "systems"-selskap og ikke "hardware"-selskap.

Konsekvensen av å kjøpe opp Sun Microsystems er imidlertid ikke til å komme unna: Oracle må ha et mer teknisk forhold til prosessorer, brikkesett og lagring.

Parallelt med oppkjøpet ser det ut som om Oracle for tiden bruker mye tid på webbaserte løsninger og kommer til å øke sin satsning på Saas-modellen (Software-as-a-Service) der man betaler en fast sum pr. måned for å få tilgang til en komplett "hosted" softwareløsning.

Les også
Oracle snuser på Citrix?
Les også
MySQL 6.0-funksjonalitet i 5.5-versjon
Les også
Oracle vil ikke sette MySQL utenfor
Les også
Oracle får mer tid av EU
Les også
Flere runder for Oracle og Sun
Les også
Sun sier opp 10 prosent
Les også
Positive labresultater på AMDs 12-kjerne
Les også
Knalltall fra Apple
Les også
Ellison: "Vi beholder alt"
Les også
Oracle/Sun-lansering, men uten Sparc
Les også
MySQL ingen Oracle-konkurrent, eller?
Les også
Oracle/Sun lover IBM-killer
Les også
Sun får ros av IBM
Les også
Power7 tar RISC videre
Les også
16 kjerners Sun-prosessor utsettes
annonse
annonse

Dagens beste tilbud

I samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no
Loading