Til hovedinnhold

Her er Samsungs nye lekkerbisken

Under årets CES-messe i Las Vegas, lanserte Samsung F490. Vi skrev om denne telefonen allerede i desember i fjor, da selskapet viste den frem på en ukrainsk pressekonferanse.

Ifølge Mobil.se vil F490 komme i salg i utvalgte land i Europa. Noen av unntakene er - du gjettet det - de nordiske landene. Hvorfor Samsung har vurdert F490 som uaktuell for Norden, er uvisst.

Vi frister likevel med noen spesifikasjoner på F490. For selv om telefonen ikke vil selges i Norge, kan den fint brukes her. Det er derfor ingen umulighet å kjøpe den fra utlandet.

Trykkfølsom skjerm

F490 har som nevnt en 3,2 tommer stor trykkfølsom skjerm, med en oppløsning på 432 x 240 piksler.

På baksiden av telefonen finner du et fem megapikslers kamera.

Den nye telefonen er skapt for kjapp surfing på internett. Her finner du nemlig både støtte for Edge, 3G og super-3G. Sistnevnte lar deg surfe på nett i en hastighet på opptil 3,6 Mbps.

F490 ser også ut til å ha fokus på musikk. Telefonen har et internminne på 130 MB, og i tillegg støtte for MicroSD-minnekort. Bluetooth-profilen A2DP er også på plass, slik at du kan bruke telefonen sammen med trådløse hodesett. Men du kan også bruke et vanlig hodesett til telefonen. F490 har nemlig utgang for vanlig 3,5 millimeter minijack-plugg.

Telefonen måler 11,5 x 5,4 x 1,2 centimeter på strømpelesten. Med andre ord er telefonen nokså høy og smal. Vekten er på 102 gram.

Ifølge nettstedet GSM Arena vil F490 koste rundt 4200 kroner når den kommer i salg i februar.

(Kilder: Mobil.se, GSM Arena)

annonse