«Civ 6» går i fotsporene til Fortnite og får en egen «battle royale»-modus

Det er snart tre år siden Sid Meier's Civilization VI eller «Civ 6» først ble gitt ut, men utvikleren Firaxis jobber stadig med forbedringer og utvidelser. I forbindelse med den nylige september-oppdateringen slipper de også Red Death – en egen flerspillermodus for opptil tolv spillere.

Noen gode galninger må til.

Red Death er utvilsomt sterkt inspirert av «battle royale»-feberen som har rammet flere deler av spillindustrien, ledet an av titler som PUBG og Fortnite.

I dette scenarioet har verden gått til hundene og en radioaktiv masse (ja, det er dette som er Red Death) tygger seg innover kartet, så spillerne er pent nødt til å flytte på seg.

På veien kan spillerne få nye enheter og ressurser ved å søke gjennom ruinene av byer og fjerne leire med banditter. Nye fraksjoner inkluderer blant annet mutanter, pirater, vitenskapsfolk og kultmedlemmer – som alle gir litt postakopalyptisk krydder til spillet.

Firaxis forklarer vel egentlig det meste med denne ikke så seriøse videoen:

Kjappe kamper

En typisk Red Death-match skal ikke ta mer enn mellom 15 til 50 minutter, hevder utviklerne selv.

Men så er det altså en ren kampmodus – her er ikke poenget å bygge eller utvikle noe som helst, med unntak av at styrkene dine kan forfremmes.

Målet er å være den siste igjen med en overlevende sivil enhet, som da får transport vekk fra den døende planeten.

Hvis ikke flerspiller er din greie, kan du trøste deg med at enkeltspillerdelen også får en god del oppdateringer. Det kan du se mer om her:

Ikke bra nok, sier du?
Våre ti tips til til å bli bedre i Fortnite >>>

Les også
Commodore 64 blir født på ny
Les også
– En helt ekstrem prestasjon av en 14-åring
Les også
Civilization 6 kommer til iPhone
annonse