Tek.no

Nyhet

Svidde av 13 millioner på spill-karakter

Så rotet «kompisen» det skikkelig til...

NetEase
26 Nov 2019 08:30

En kinesisk mann skal ha brukt svimlende 1,4 millioner dollar, nesten 13 millioner kroner, på en karakter i nettspillet Justice Online, melder South China Morning Post.

Så viste det seg at en venn av mannen, ved et uhell, hadde solgte kontoen hans på nettet for skarve 552 dollar, eller rett over 5000 norske kroner om du vil.

Blunderen resulterte i at mannen saksøkte både spillselskapet bak spillet (NetEase) og «kompisen».

Raskt solgt

Problemene startet angivelig når vennen som hadde lånt kontoen skulle selge den tilbake til eieren.

Han hevder selv at han var veldig trøtt etter en lang periode med spilling, og at han ved en feiltagelse la ut kontoen for salg på NetEase sin digitale markedsplass.

Ikke overraskende ble kontoen solgt raskt til en intetanende person som selv trodde han hadde gjort et skikkelig kupp. Men han får ikke mer glede av kontoen nå.

Vant i retten

Den kinesiske mannen vant nemlig frem i retten, hvor han fikk tilbake de om lag 13 millioner kronene han hadde brukt på spillet. I tillegg måtte spillselskapet kansellere kjøpet.

Likevel må eieren av kontoen betale hele 12 789 dollar i oppreisning til personen som kjøpte den. Ergo ble han sittende igjen med rett over 117.000 kroner etter å ha svidd av 5.000 kroner på kontoen.

Mikrotransaksjoner

I flere år har det vært mulig å bruke mye penger på spillet, selv etter at du har kjøpt det.

Såkalte mikrotransaksjoner gjør det mulig å kjøpe seg ulike ting og tjenester i spillene. Mens spillene i seg selv kan være gratis å hente ned, ligger fortjenesten i dette salget.

Med introduksjonen av blant annet Apple Arcade og Google Play Pass, får du et alternativ der du leier tilgangen til en bank med spill. Og disse skal være reklamefrie og ikke inneholde mikrotransaksjoner.

Apple med spill sa du?
Dette er Apple Arcade »

(Kilde: South China Morning Post)

annonse