Tek.no

Nyhet

Massiv Atom-server

14 Juni 2010 14:33

Atom-prosessoren så dagens lys for et par år siden med inntoget av nett-PC-ene. Nå har ett nytt selskap i Silicon Valley kommet med en diger server som huser hele 512 Atom-prosessorer av typen Z530. Dette er en enkeltkjerneprosessor på 1,6 GHz, men med hyperthreading. Hele systemet tar opp 10U i et rackskap, det gir normalt sett plass til 4 slike systemer i ett skap, som totalt gir 2048 prosessorer i ett enkelt skap.

Seamicro har laget et modulært system som splitter opp lagring, prosessor og nettverk i separate enheter. Prosessorbiten kommer i linjekort med 8 prosessorer hver. Totalt er det plass til 64 slike prosessorkort. Linjekortene kommer med 1 eller 2 GB minne pr enhet, noe som gir opp til 1 TB minne for ett fullt system.

Lagringsdelen har også plass til 8 enheter pr kort, totalt 8 kort, noe som gir 64 lagringsenheter totalt. Dette kan være SATA eller SSD på 2,5 tommer.

Det finnes også en del nettverkskort i dette systemet. 8 linjekort som har 8 gigabit-adaptere hver, eventuelt to 10 Gigabit-adaptere.

For å knytte det hele sammen benyttes det ASICs som virtualiserer IO-biten. Det eneste man finner på "hovedkortet" er prosessoren, minnebrikker og ASIC-brikken, noe som reduserer størrelsen drastisk.

Lastbalansereren knytter sammen alle delene av systemet. Seamicro sier at denne takler 32 000 000 samtidige tilkoblinger og 500 000 nye tilkoblinger per sekund. Total linjekapasitet er oppgitt til 64 Gbit/s.

Bruksområdet kan, i følge Seamicro-sjef Andrew Feldman, være webinnhold, onlinespill, søk og indeksering være naturlige oppgaver for systemet.

Systemet skal være tilgjengelig mot slutten av juli, med en pris på 139 000 dollar. Strømforbruket skal være under 2 kW

For den eventyrlystne har Seamicro mer informasjon på sine firmasider.

(Kilde: wsj.com)

Les også
Intel satser på mobilteknologi
Les også
Intel lanserer åttekjerners prosessor
Les også
AMD lanserer 12-kjerne for servere
Les også
IBMs første Power7-jern
Les også
SGI annonserer Nehalem-basert supermaskin
Les også
Power7 til neste år
Les også
AMD med 6-kjerne
Les også
Nytt serverkonsept fra Dell
Les også
Snart kommer nye "Barcelona"-servere
annonse

Les også