Til hovedinnhold

Google støtter HTC

Apple har nettopp trukket HTC for retten på grunn av det de anser som brudd på patentretter. Det er snakk om 21 patenter Apple mener er brutt. Kun et av dem relaterer seg til Windows Mobile, og det samme er også del av rettsfeiden Apple har med Nokia.

Android rammes - nevnes ikke

Resten av patenene dreier seg for en stor del om funksjoner i programvare, og da mer spesifikt i telefoner med operativsystemet Android. Ifølge Engadget, som har sett nærmere på både patenter og teksten i søksmålet skal ikke Apple ha nevnt hverken Google eller Android ved navn.

Likevel har de fleste medier spekulert i hvor lang tid det ville ta før dette på den ene eller andre måten endte på Googles bord. Veldig kort tid har det tatt, og Google tar nå bladet fra munnen og har uoppfordret sendt en uttalelse til media.

- Vi står bak operativsystemet vårt

Techcrunch viderebringer dette og i uttalelsen står det blant annet å lese at "Vi er ikke del av dette søksmålet. Likevel står vi bak operativsystemet vårt, Android, og våre partnere som har hjulpet oss å utvikle det."

Nettstedet spekulerer også i hvorvidt denne sabelraslingen kan settes i sammenheng med at Google ganske nylig valgte å skru på flertrykkstøtten i Android. Det hevdes at flertrykkstøtten var deaktivert i amerikanske Android-enheter på grunn av en avtale mellom Google og Apple som ble inngått før selskapene gikk fra sin gemyttlige tone.

Nylige omtaler av Apple-søksmål:

Apple saksøker HTC

Nokia saksøker Apple

Apple og Nokia krangler videre

Bikkjeslagsmålet fortsetter

Kodak saksøker Apple

(Kilde: techcrunch.com)

annonse