Til hovedinnhold

LG gjør virkeligheten mer virkelig

Pek kameraet mot verden, og les informasjon om steder, hendelser, personer og annet som vises på mobilskjermen. Ikke bare kan du se retningen mot punktene i virkelighetsleseren. Du kan se plasseringen i tre dimensjoner.

Wikitude

Løsningen er et samarbeid med koreanske Wikitude, som samler alle mulige typer informasjon og merker informasjonen geografisk. Ved hjelp av telefonens GPS og 3D-skjerm skapes et 3D-bilde av hva de to kameraene på Optimus 3D kan “se”. I dette bildet plasseres så ikoner og tekst du kan klikke på for å få ekstra informasjon.

Ved å koble sammen ulike typer informasjon, som venners plassering hentet fra sosiale tjenester som Google Latitude eller Foursquare, geomerkede bilder fra Flickr eller andre bildetjenester, resiehåndbøker, Wikipedia og mye mer, gir Wikitude tilgang til enorme mengder informasjon.

Gratis

Det finnes i dag flere 2D-tjenester for det som på fagspråket kalles augmented reality (utvidet virkelighet), og en slik tjeneste brukes også av Gule Sider for å vise vei til objekter du har søkt etter. LGs tjeneste heter Wikitude 3D og kan lastes ned gratis fra LG World Appstore fra juli. Da er forhåpentlig også Optimus 3D på plass i butikkene.

Wikitudes 3D støtter 12 språk, og flere skal være på trappene. Om det også vil bli norsk språk gjenstår å se.

annonse