Til hovedinnhold

– I dag får HTC-toppmodellene bedre kamera

Men HTC dropper smartklokken, ifølge de siste ryktene. I kveld får vi svaret.

Espen Irwing Swang, Amobil.no

I kveld, onsdag 8. oktober, har HTC en stor lansering i New York. Tek.no er tilstede på lanseringen, hvor det ventes at selskapet vil lansere minst ett nytt produkt – høyst sannsynlig minst én ny mobiltelefon – og kanskje noe mer.

Bedre kamera både foran og bak

I invitasjonen bruker HTC «Double Exposure» som overskrift, noe som antagelig spiller på den doble kameraløsningen i HTCs nye mobiltelefoner – som i HTC One M8.

Invitasjonen til HTC arrangement i New York.

HTC har i sine toppmodeller fokusert på sin såkalte Ultrapixel-løsning, hvor større – men færre – piksler skal gi bedre bildekvalitet i dårlig lys. Men selskapet har fått kritikk for at oppløsningen på 4 megapiksler er for dårlig og gir begrensede muligheter for å zoome inn eller lage bildeutsnitt etter at bildet er tatt.

Dette kan nå bli bedre. De siste ryktene går nemlig ifølge Androidcommunity.com på at HTC vil lansere en ny versjon av One M8, kalt One M8 Eye. I likhet med dagens M8-modell skal telefonen ha dobbelt kamera som gir mulighet til å endre fokus etter at bildet er tatt, men oppløsningen på hovedkameraet skal være økt til 13 megapiksler.

I tillegg til et bedre hovedkamera vil den nye HTC-telefonen også ha et 13 megapiksel frontkamera.

Ifølge Twitter-brukeren @upleaks vil det også komme en HTC Desire Eye, en telefon med 5,2-tommers skjerm og 2,3 GHz Snapdragon 801-prosessor.

Dropper smartklokken

Vi har tidligere skrevet at HTC planlegger å lansere en smartklokke, og at de også kan komme til å lansere et action-kamera som skal konkurrere mot blant andre GoPros produkter.

Nå skriver imidlertid nettstedet Re/code at de kommer til å droppe å lansere en «wearable» – altså sannsynligvis en smartklokke.

– Vi hadde opprinnelig planlagt å ha en wearable-lansering på dette tidspunktet. Men den ble ikke ferdig i tide, sier sjef for HTC America, Jason Mackenzie til Re/code.

Han forteller at produktene som er kommet på markedet så langt ikke har vært gode nok, og at det ikke har vært gode nok grunner for at folk skal ville ha produktene på armen hver dag. HTC vil komme med flere detaljer rundt sin satsning på «ha-på-dingser» tidlig neste år.

Lanseringen starter klokken 22:00 norsk tid, den 8. oktober. Vi kommer med selvfølgelig med lanseringsnyheter og sniktitter på de nye produktene.

annonse