Tek.no

Nyhet

Synology slipper ny nettverksdisk for hjemmebruk

DiskStation DS215j er raskere og bedre enn forgjengeren.

Synology / Shutterstock
26 Nov 2014 20:00
annonse

Den populære NAS-produsenten Synology har en modellportefølje som spenner fra avanserte bedriftsmodeller til små lagringsbokser ment for hjemmenettverket, og nå har de sluppet en ny sak som sorterer under siste kategori: Synology DiskStation DS215j.

En NAS – også kjent som nettverkslager – er en frittstående datamaskin som styres gjennom nettverket. Den passer på fellesfiler som musikk og film, og tar seg dessuten gjerne av oppgaver som sikkerhetskopiering, mobil strømming eller fildeling og overvåkning.

For deg som ikke fra før er kjent med hvordan Synology gir navn til sine produkter, er det slik at det første tallet står for støttet antall interne harddisker, mens de to siste sifferne sier hvilken årsmodell det er. Bokstaven j betyr at denne tobrønneren er en «juniormodell», som igjen vil si at den er ment for den typiske hjemmebruker.

Synology DiskStation DS215j er etterfølgeren til DS213j, som igjen bygde på DiskStation DS212j, en kjekk hjemme-NAS som vi i sin tid ga et anbefalt-stempel.

Tokjernet prosessor og USB 3.0

Foto: Synology

Vi har også en god følelse når det kommer til den nye DS215j. Synology har nemlig fulgt det de satte i gang med den større DS414j som vi fikk testet i sommer. Disse nyeste generasjonene juniormodeller har fått tokjernet prosessor, noe som øker hastigheten.

annonse

Ifølge Synology er DS215j 19,4 prosent raskere på skriving enn forgjengeren DS213j.

Hastighetstallene vi får oppgitt er 111 MB/s i lesehastighet og 87 MB/s i skrivehastighet, mens strømforbruket skal være så lavt som 13,4 watt i bruk og 5.3 watt med harddiskene i dvalemodus.

En annen forbedring er en USB 3.0-port, som betyr raskere overføringshastighet dersom man ønsker å utvide kapasiteten eller sikkerhetskopiere.

Ifølge Synology skal også DS215j ha en lavere anbefalt utsalgspris enn forgjengeren DS213j, men i skrivende stund ligger prisene et par hundrelapper over. Men så er det heller ingen av de norske nettbutikkene som har fått den inn på lager ennå, så der kan jo ting forandre seg fort.

Det kan derfor være smart å melde seg på vårt prisvarsel.

annonse

Hva du skal med den?
Derfor bør du ha en NAS i heimen >>> (Ekstra)

(Kilde: Pressemelding)

Les også
Synology DiskStation DS414j
Les også
Synology DS214se
Les også
NAS-harddisker
Les også
Nettverkslagring – grunnleggende oppsett
Les også
Synology DiskStation DS212j
annonse

Les også