Til hovedinnhold

Google soper inn penger

Leverte gode omsetningstall for kvartalet.

Mens mange av PC-produsentene fremdeles sliter har Google lenge vært litt av en pengemaskin, hovedsakelig takket være en unik posisjon innen annonsemarkedet på Internett.

Som nyhetsbryået AP melder har selskapet nå lagt frem de ferskeste kvartalstallene, og det ser neimen ikke ut til at den positive trenden vil avta med det første for den California-baserte søkegiganten.

22 prosent økning

For andre kvartal i år, altså perioden fra april til juni måned, økte den totale omsetningen til Google med formidable 22 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor. I penger betyr det at omsetningen lå på 16 milliarder dollar for perioden.

Overskuddet var det heller ingenting å si på og lå på 3,4 milliarder dollar for andre kvartal, mot 3,2 milliarder for samme kvartal i fjor. Dette tilsvarte 4,99 dollar per aksje, noe som faktisk lå et stykke under forventingene til analytikerne, som lå på 6,23 dollar per aksje.

Det er naturlig nok en ganske kraftig økning i etterspørselen etter annonser på Internett som er hovedårsaken til oppgangen i omsetning, hvorav annonser på YouTube og Play-butikken står for en stadig større del av salget. Hoveddelen av inntektene kommer selvsagt fremdeles av annonser på søketjenesten.

Samtidig har Google også stigende utgifter i form av at selskapet stadig ansetter flere mennesker til de mange prosjektene de har på gang, som blant annet Google Glass, selvkjørende biler og robotteknologi. I andre kvartal økte utgiftene til forskning og utvikling til 2,238 milliarder dollar, fra fjorårets 2,126 milliarder.

Lurer du på hvordan Google faktisk tjener pengene sine? Hele selskapet er bygget på én genial oppfinnelse (Ekstra) »

Les også
Denne YouTube-videoen ble sett over 22 millioner ganger på bare to dager
Les også
Massiv vekst for «ukjent» YouTube-konkurrent
Les også
Apple vokser der konkurrentene sliter
Les også
Både Intel og AMD tjener mer penger enn før
Les også
Google starter «elite-gruppe» av hackere
Les også
Google kjøper selskap bak overvåkningskameraer
Les også
– Google vil putte annonser på alle slags ting
Les også
Slik tjener Google 900 millioner kroner – hver dag
Mer om
annonse