Tek.no

Nyhet

Kodak lanserer 360-graders actionkamera

Et must for fallskjermhoppere?

Kodak/YouTube/montasje
Vegard Haugen
2 Nov 2014 10:00

De siste årene har GoPro omtrent blitt synonymt med actionkamera, til tross for at det faktisk finnes andre produsenter som lager det samme. Kodak, den gamle storheten som bare så vidt unngikk konkurs i 2013, er en av dem.

Nå melder Engadget at Kodak har lansert et actionkamera som kan ta opptak i 360 graders vinkel. Full-HD-kameraet (1080p) har fått navnet PIXPRO SP360. Objektivet på toppen er formet som en kuppel, noe som gjør at du kan gjøre flere ulike opptak med ett kamera: Front (212 grader), Split (180 grader foran og bak, samtidig), Dome (214 grader) og Sphere (360 grader).

Du kan også ta stillbilder med 10 megapikslers oppsløsning.

Actionkameraet til Kodak er både vann- støvavstøtende, tåler temperaturer ned til 10 minus og skal tåle et fall fra to meters høyde. Videre har PIXPRO SP360 støtte for NFC og WiFi, og det kan fjernstyres via en Android-mobil eller iPhone på omtrent 20 meters avstand.

Se demonstrasjonsvideoen under, hvor en gjeng fallskjermhoppere viser hva det mye actionkameraet har å by på:

Vi aner ikke om dette kameraet kommer til Norge, men i USA blir prisen 349 dollar (2300 kroner). En tilbehørspakke med fester og undervannsdeksel koster 50 dollar (335 kroner) ekstra.

Les mer på Kodakpixpro.com.

Kan dette være en GoPro-konkurrent?
Ny video hinter om actionkamera fra HTC »

(Kilder: Kodakpixpro.com, Engadget)

annonse

Les også