Tek.no

Nyhet

Betal med kroppen din

Iris Andersson
4 Okt 2007 07:30

En ting er å trådløst sende data til en annen gjenstand, men en japansk prototyp har klart å bruke den menneskelige kroppen som "datakabel".

Les også:
-Betal med stemmen din
-Tjen penger med mobilen
-Klart for MacMobil

Send data gjennom kroppen

Det velkjente teleselskapet  NTT DoCoMo fra Japan jobber med å få kommersialisert mobilprototypen som bruker den menneskelige kroppen som et kommunikasjonsmedium. Teknologien gjør det mulig å låse opp dører, betale varer og tjenester, og når teknologien blir litt mer voksen; sende data til en venn. Dette gjøres ganske enkelt ved å berøre en gjenstand eller person.
I Japan er det svært populært å betale med mobiltelefonen. Det gjør de ved å sveipe mobilen over billett- eller vareautomater. Reuters.com skriver at de utviklet denne teknologien for å gjøre mobilsveiping unødvendig, og at man nå kunne betale ved å være borti med en finger.
Prototypen kan bare overføre data ved 40 kilobytes per sekund foreløpig, men det er sannsynlig at denne hastigheten vil øke.

Vi gleder oss
Reuters.com skriver videre at det japanske selskapet drøyer kommersialiseringen av dette produktet. De skal ha uttalt at det trengs flere undersøkelser for å se om etterspørselen er stor nok. Det skal nevnes at Japans mobilmarked alene ligger på rundt ni trilloner yen, eller 467 milliarder kroner
Nytteverdien av dette må jo være ubestridelig. Forretningsfolk kan ta hverandre i hendene, og samtidig overrekke hverandre elektroniske visittkort.  Neste gang du tar en "high five" med noen kan du ha overrukket en tekstmelding. Vi gleder oss til dette blir kommersielt.

annonse

Les også