Til hovedinnhold

Først med nettbrett i taxi

Nå kan du sjekke nyhetene gratis i mange av Stavangers taxier.

Telehuset / Rogaland Taxi

Snart kan du lese nyheter, sjekke været og se hvor du er via et nettbrett som står festet i nakkestøtten i taxiene til Stavanger Taxi.

Les også: Bruk nettbrettet som instrumentpanel i bilen

Det er Telehuset Forus som nå installerer 200 Samsung Galaxy Tab 2 10.0-nettbrett med en skreddersydd applikasjon i Stavanger Taxis biler. Ifølge en pressemelding fra Telehuset er dette det første prosjektet i sitt slag i Norge.

– Dette er et prosjekt vi er veldig stolte av og som viser hvordan kommunikasjonsteknologi kan gi mer konkurransedyktige bedrifter og mer fornøyde kunder. Vi håper og tror prosjektet blir en suksess og at man etter hvert vil se tilsvarende også andre steder i landet, sier Lars Bekkeheien, daglig leder i Telehuset Forus.

Kan brukes som trådløs ruter

De første enhetene blir montert i disse dager. Stavanger-selskapet Applaud AS har laget en spesiell app som kjører på nettbrettene. Appen gir passasjerene oppdaterte nyheter fra Stavanger Aftenblad, og det er også en kartfunksjon som kan vise hvor taxien befinner seg til enhver tid.

Nettbrettene kan ikke brukes til vanlig nettsurfing eller til å sjekke e-post eller sosiale medier, på grunn av datasikkerheten. Men hvis passasjerene ønsker å koble seg til internett med egne nettbrett, mobiltelefoner eller PC-er, kan nettbrettet i taxien brukes som trådløs ruter.

Hvis prosjektet blir en suksess, vil også flere av Stavanger Taxis totalt 600 biler få installert nettbrett. Stavanger Aftenblad skal selge annonser på nettbrettene.

Les også: Ice lanserer bredbånd for bil

(Kilde: pressemelding)

annonse