Tek.no

Nyhet

Acers toppmodell får heftig oppgradering

S7 blir enda bedre.

Acer
4 Juni 2013 12:00

Da vi ga ultrabooken Acer Aspire S7 en nesten udelt positiv omtale hos oss forrige måned, ble leserne rådet til å utsette kjøp av modellen i påvente av en eventuell Haswell-versjon av maskinen.

Det viste seg å være et godt råd, for under den pågående Computex-messen i Taiwan kunngjorde Acer som ventet at den kritikerroste modellen nå blir mer muskuløs.

Bedre batteri og heftig skjerm

Dette betyr altså at Aspire S7 nå kommer med Haswell-prosessor, uten at spesifikasjonene til denne foreligger i skrivende stund. I tillegg til dette er minnet i maskinen fordoblet, fra heller beskjedne 4 GB til 8 GB.

En av de største svakhetene ved Acers toppmodell var batteritiden, en av de få tingene maskinen ble trukket for i vår anmeldelse. Mye takket være den nye prosessoren vil dette nå bli rettet på. Batteritiden til nye Aspire S7 vil bli på hele syv timer ved normal bruk, noe som er en forbedring på 33 prosent i forhold til den forrige modellen.

Som om ikke dette var nok vil også skjermen få seg en solid oppgradering. Aspire S7 skal nemlig leveres med en WQHD-skjerm på hele 2560 x 1440 piksler som standard.

Dermed følger altså Acer nå etter de andre aktørene som har tatt steget videre fra vanlig, full HD-oppløsning. Den nye skjermen blir ellers av typen IPS med støtte for ti berøringspunkter.

Mindre støy

Men Acer har enda mer i ermet. Tastaturet er også forbedret, og skal nå være både mer naturlig og raskere å skrive på. Viften har i tillegg fått en overhaling, og Acer lover en støyreduksjon på 20 prosent ved maksimal belastning.

Taiwanerne har dessuten puttet inn støtte for Intels overføringsstandard WiDi, som blant annet lar deg spille av video trådløst fra PC-en på en kompatibel HDTV eller PC-skjerm.

De mange forbedringene til Acers nye Aspire S7 skal ikke ha fått nevneverdige konsekvenser for dimensjonene, som forblir mer eller mindre identiske med forrige versjon. Modellen blir tilgjengelig i Norge i september. Nøyaktig utsalgspris er ikke kjent her til lands, men andre steder i Europa starter den på 1450 euro, eller cirka 11 000 kroner.

Vi var meget godt fornøyd med Acer Aspire S7: PC-en gjør nesten alt riktig »

(Kilder: Engadget, The Verge, Pressemelding)

Les også
Acer sliter tungt med økonomien
Les også
Acer slipper PC-skjerm med høy oppløsning
Les også
Disse strømforsyningene vil garantert fungere med Haswell
Les også
Acer Aspire S7: Aspirerer til noe stort
Les også
Liten Acer får strømgjerrig firekjernersprosessor
Les også
Acers nye proffskjermer har ekstra lav pris
annonse