Nå kan bedriftene strømme musikk lovlig

Wimp lanserer bedriftsabonnement i samarbeid med Tono og
Gramo.

Wimp lanserer nå et bedriftsabonnement til en grunnpris på 999 kroner per måned for bedrifter som ønsker å benytte seg av musikkstrømming. Prisen er imidlertid bare veiledende, og vil variere fra bedrift til bedrift.

– Prisen vil være avhengig av bruken, og vi jobber fortsatt opp mot Tono i forhold til hvordan inndelingen skal være. Det er ikke meningen at en liten frisørsalong skal betale like mye som en stor kleskjede, sier daglig leder Per Einar Dybvik i Wimp Norge.

Treningssenterkjedene er blant bedriftene som i lengre tid har ønsket seg en strømmingsløsning for bedrifter. Både Wimp og Spotify har hittil hatt et forbud mot annet enn privat bruk i sine brukerbetingelser.

Sterk vekst i digitalinntektene

Bedriftene vil også kunne styrke sin musikkprofil og bygge merkevaren gjennom for eksempel å dele spillelistene med kundene gjennom sosiale medier.

Blant bedriftene som allerede har tatt i bruk Wimp Professional er hotellet The Thief på Tjuvholmen, Ikea og treningssenterkjeden Elixia.

Hos låtskrivernes interesseorganisasjon Tono jubler de over nyheten.:

– Nå er våre medlemmers online-inntekter på nivå med CD-salget fra 2006. Samtidig er dette en blodig ærlig teknologi, og du ser veldig tydelig hvilke låter som blir spilt. På den annen side kan artister oppleve å få inntekter på et album fra 1995, som ville vært dødt i CD-sammenheng, sier kommunikasjonssjef Willy Martinsen i Tono til Mobilen.no.

Tono tror tjenesten i utgangspunktet vil være aktuell for større aktører som kleskjeder, alpinsentre og hotellkjeder. Dybvig i Wimp sier selskapet vil tilpasse seg markedet etter hvert.

– Vi vil tilpasse oss etterspørselen og markedet slik at dette blir overkommelig for de fleste, sier Dybvig til Mobilen.no.

Les også: Nordmenn digger musikkstreaming

Les også
Langt flere menn betaler for "lossless"-musikk
Les også
Prispress gir sammenslåing hos mobilforhandlerne
Les også
Lanserer app for ansatte
Les også
– I 2016 vil 50 % av mobilappene fungere overalt
Les også
WiMP inntar Polen
annonse