Tek.no

Nyhet

Nauticam med nytt undervannshus

Nå kan du bade med ditt Olympus E-PL2.

Olympus E-PL2 uten undervannshus.
22 Juni 2011 18:32

Olympus E-PL2 er det nyeste speilløse systemkameraet til Olympus, og ble sluppet tidligere i år. Nå har undervannsprodusenten Nauticam sluppet et undervannshus til kameraet, for de som ønsker å ta med seg E-PL2 under vann.

Det nye undervannshuset fra Nauticam er spesialdesignet til E-PL2, slik at alle kamerafunksjoner fortsatt er tilgjenglig. Dette er sikret ved at alle knappene på E-PL2 har fått en egen knapp på undervannshuset.

Les også: GUIDE: Akam tar seg vann over hodet

Baksiden av undervannshuset domineres av mange små knapper, men det ser iallefall ut som om avstanden mellom knappene er passe stor, slik at man ikke trykker feil. Spesielt pent er det ikke, men man er avhengig av å ha markerte knapper slik at man lett finner frem under vann eller med hansker.

Ergonomien blir også endret med et slik hus, men produsenten informerer om at det følger med en håndstropp og et håndfeste slik at fotografen selv kan tilpasse hvordan kameraet skal holdes.

Les også: 10 tips til bedre undervannsbilder

Baksiden av Nauticamhuset.

Nauticam bruker det samme tettingssystemet som blir brukt på undervannshusene til Sony NEX-5 og Panasonic GH2, som lar brukeren skifte mellom forskjellig optikk. Det finnes vanntett beskyttelse til flere av objektivene som passer til MFT-standarden, blant annet kitobjektivet M.Zuiko 14-42mm F3.5-5.6 II.

I tillegg finnes det vanntette beskyttelseshus til Lumix-optikk og Leica-optikk, deriblant Lumix 14-42mm, 14mm/2.5, 8mm Fisheye, 7-14mm, Leica 45mm makro, samt Olympus 9-18mm. Man står med andre ord relativt fritt når det gjelder optikkvalg til dette undervannshuset.

På høyre side finner man låsemekanismen som brukes for å ta undervannshuset av og på. Her er det en rød knapp som må presses inn før man kan rotere låsen. En smart løsning for å unngå at man åpner undervannshuset ved et uhell.

Nauticam til E-PL2.

Nauticam opplyser også at det skal være god støtte for eksterne lysskilder, som f.eks Inon Z-240, D-2000, S-2000, samt Sea & Sea YS-100 Alpha og YS-01. På toppen av undervannshuset finnes det også en blitsko hvor man kan feste ekstra utstyr om man ønsker dette.

LCD-skjermen på E-PL2 blir beskyttet av ripebestandig akryl som er behandlet for å hindre refleksjoner, og undervannshuset er laget i anodisert aluminium for i hindre korrosjon.

Les også: Canon 5D mark II på dypt vann

  • Tekniske spesifikasjoner:
  • Vanntett ned til 100m
  • Dimensjoner: 181mm x 91mm x 129mm
  • Vekt: 0,9kg

Prisen på undervannshuset er dessverre relativt stiv, da anbefalt utsalgspris er 1750 amerikanske dollar, eller ca 9650 norske kroner. Tatt i betraktning koster Olympus E-PL2 under halvparten av dette i vår prisguide. Undervannshuset vil bli tilgjengelig i løpet av juli.

Kilde: www.photorumors.com

Les også
Billig undervannskamera
Les også
Ny firmware til Olympus
Les også
Olympus E-PL2
Les også
Micro Four-Thirds vokser seg større
annonse

Les også