Tek.no

Nyhet

3 har levert tilbake lisensen

16 Mar 2011 05:00

I september 2003 betalte operatøren "3" 62 millioner kroner for en brennfersk 3G-lisens vunnet i auksjonskamp med andre. Åtte år senere er det klart at operatøren aldri bygde noen virksomhet i Norge.

I mellomtiden har selskapet betalt en årlig lisensavgift på 20 millioner kroner til staten. I rene avgifter har lisensen summert kostet selskapet langt over 200 millioner kroner.

I tillegg kommer administrasjonskostnadene som følger i kjølvannet av mange reiser og møter i Oslo, bruk av norsk advokat, undersøkelser av markedet og samtaler med mulige leverandører, nettbyggere og samarbeidspartnere. Kanskje har 3 i realiteten brukt nærmere en kvart milliard kroner på sin ikke-tilstedeværelse i det norske mobilmarkedet.

– Det har hele tiden vært vår hensikt å gå inn i Norge. Men regnestykket gikk ikke opp, sier presseansvarlig Erik Hörnfeldt i 3 til Inside Telecom.

– Manglet svar

Ifølge Hörnfeldt skal 3 ha følt seg velkomne i Norge, men operatøren skal ha satt krav relatert til gjesting, termineringspriser og garantier knyttet til fremtidige spektrumauksjoner overfor myndighetene. Her har de ikke fått svarene de hadde håpet på.

– Til slutt satt vi igjen med for mange usikkerhetsmomenter. Vi avslutter derfor det hele nå, sier han.

Sen konklusjon?

Skal man dømme fra samtalen med Erik Hörnfeldt, tar selskapet relativt lett på å ha kastet et nisifret antall kroner ut av vinduet.

– Burde dere konkludert tidligere? Eller har forutsetningene underveis endret seg såpass at spørsmålet er irrelevant?

– Det er lett å være etterpåklok. I blant når man ikke målene sine, svarer Hörnfeldt lakonisk.

Les også
Når mobilnettet tryner
Les også
Telenor har tapt 18 000 mobilkunder
Les også
Surf for 500 kroner, få varsel?
Les også
Se hvem som svarer deg kjappest
Les også
Snart slutt på sjokkregningene?
Les også
Ja, vi hater telefonkø
Les også
Vårrengjøring hos Tele2
annonse

Les også