Tek.no

Nyhet

Iphone-hysteriet fortsetter

Iris Andersson
18 Des 2007 14:10

Det er nå bare et halvt år siden Iphone ble lansert, men allerede dominerer den nesten smartmobilmarkedet, bare Blackberrys operativsystem er mer brukt.

Les mer:
- Slik blir nye Windows Mobile
- Apple biter i det sure eplet
- Denne mobilen skal angripes i 2008

Brukes flittig

Market Share skriver i sin rapport at Iphone brukes mest til nettsurfing av alle smarttelefoner på markedet. Tre millioner enheter med Windows Mobile ble solgt i første kvartal 2007, skal vi tro 9to5mac.com. Dersom Iphone nå faktisk har solgt enda flere, kommer de neppe til å ha noen problem med å nå ti millioner solgte enheter. Iphone har nå tatt andreplassen blant smarttelefoner i USA med 27 prosent (%) av markedsandelen. Øverst på listen er riktignok RIMs Blackberry (35%), mens Microsoft Windows Mobile har blitt skjøvet ned til tredjeplass med 25%. Resterende er 13 prosent som deles mellom Palm OS, Symbian og Linux.
Dette gjelder altså for USA. I resten av verden er det Symbian som fortsatt har ledelsen, kanskje forståelig nok , siden den ble lansert såpass nylig, med bare tre andre land. Neste år vil avsløre om Iphone blir en like formidabel suksess her til lands. Til neste år lanseres antageligvis den nye Windows Mobile-versjonen (7.0) med bedre brukerfunksjonalitet og nettleser, og kan dermed utgjøre en reell trussel for Apple før Iphone rekker å "ta av".

annonse

Les også