Tek.no

Nyhet

iPhone til salgs i Danmark

Marius Røstad
12 Nov 2007 08:31

På fredag kom Apple iPhone endelig til Europa. Da ble den offisielt tilgjengelig i både Tyskland og England. Nå viser det seg at også en dansk nettbutikk har begynt å selge den populære mobilen, skriver Mobilsiden.

Les også:
- Nå låses iPhone på nytt
- iPhone-feber i London
- Vi tester Apple iPhone

Skyhøy pris
Det er via den danske Telekædens nettbutikk at Apple-mobilen er lagt ut for salg. Det er selvsagt ikke snakk om en offisiell dansk versjon, men importerte amerikansk modeller som er opplåste.
Prisen er imidlertid skyhøy. Telefonen selges med dansk abonnement og bindingstid til 4 650 danske kroner (4 876 norske kroner) eller uten abonnement til 5 899 danske kroner (6 185 norske kroner). Nettbutikken sender ikke til Norge, så interesserte må eventuelt få hjelp av noen med dansk adresse for å få tak i den.

Norsk import
Det er allikevel mange som har importert telefonen privat til Norge. Ikke så rart, med tanke på at dollarkursen er på et ekstremt lavt nivå om dagen. Dollarkursen fører faktisk til at telefonen ikke koster mer enn omtrent 2 200 norske kroner, da uten frakt og moms.
Låses den opp er det heller ikke snakk om abonnementskostnader, så det er utvilsomt en billig måte å få en utrolig spennende mobil på. Med mindre lysten på et evig opplåsningsjag er stor anbefaler vi imidlertid de som ikke er over gjennomsnittet interessert til å vente på at mobilen offisielt kommer til Norge.

Kan være ulovlig
Apple og deres eksklusive USA-operatør AT&T vil nok uansett hevde at det ikke er lov å låse opp og selge telefonen i andre land. Det skal ikke vi si noe om, men det er mye som tyder på at det faktisk kan være ulovlig å selge amerikanske versjoner av telefonen i Europa.
Europeiske elektroniske apparater skal nemlig være CE-merket for å kunne selges og markedsføres i Europa. CE-merket sikrer at produktet oppfyller visse krav i forhold til sikkerhet, helse og miljø, skriver MacWorld.
Nå skal ikke dette påvirke privatimport av telefonen. Butikker som videreselger den amerikanske versjon vil imidlertid slite mer. Det blir i så måte spennende å se hvor lenge Telekæden for holde på med sitt salg før det blir stoppet.

annonse

Les også