Til hovedinnhold

Sniktitt: The Secret World

AV: Lasse Lervik, Gamer.no

SAN FRANCISCO (Gamer.no): Vi har satset tungt på messetilstedeværelse i noen år nå, og den årlige Game Developers Conference i San Francisco har blitt en av våre faste. Her samles mange av bransjens aller største og gløggeste folk for å holde foredrag, vise frem nye utgivelser og slarve.

Blant disse finner vi også den norske spillindustriens galleonsfigurer og fanebærere, Funcom. De siste tre årene har de hatt med seg sitt foreløpig største og mest lovende prosjekt, det massive onlinerollespillet The Secret World, over dammen.

Vi har latt oss imponere tidligere, men det er først nå når det endelige resultatet begynner å ta form at vi virkelig har latt bakoversveisen løpe løpsk. Dette ligner ikke på noe annet vi har sett.

Konklusjon

Det er lett å rote seg bort i jungelen av MMO-spill og utviklerenes evige, bunnløse lovnader. De fleste utgivelsene lover å gjøre å så mye nytt, men nyvinningene ender enten opp med å være utilstrekkelige eller regelrette løgner. Markedet er knalltøft, og det er fullt forståelig at man setter alle kluter til for å overbevise spillerne om at dette er verdt en svært betydelig tidsinvestering.

Funcom forsøker å snu opp ned på en hel rekke klassiske mekanismer som kjennetegner sjangeren med The Secret World. Dette er noe de har hatt hell med, rent isolert sett, i Anarchy Online og Age of Conan, og det foreløpige resultatet er i hvert fall nok til å gjøre oss fryktelig nysgjerrige. Det var nemlig veldig mye spennende å ta tak i under denne presentasjonen, og jeg følte at jeg for første gang fikk et virkelig innsyn i hvordan spillet blir når det tar form - og jeg liker det.

Jeg skal ikke si for sikkert om småforelskelsen min skyldes de kreative oppdragene, som både tvinger deg til å løse gåter og å saumfare både Internett og omgivelser eller tips. Det kan like gjerne være de uhyggelig realistiske og detaljerte omgivelsene, eller det nær bunnløse figurutviklingssystemet som pirker nysgjerrigheten min. Faktum er i hvert fall at jeg gleder meg noe veldig til neste kapittel av denne sagaen fremvises, dette var årets høydepunkt på GDC-konferansen for min del.

Les hele snikitten og se video av The Secret World på Gamer.no

annonse