Til hovedinnhold

Ice.net blir kjøpt opp

Det amerikanske industrikonsernet Access Industries har overtatt Ice.net i Norge, og vil sikre videreføring av Ice.nets tjenester til kundene, heter det i en pressemelding. Tidligere i dag ble det kjent at Ice.net begjærte seg selv konkurs, etter at den pågående rekonstruksjonen av Nordisk Mobiltelefon ikke førte fram.

En gledelig nyhet for eksisterende Ice.net-kunder ikke vil merke noen umiddelbar forandring i tilbudet med det første.

Tror navnet vil bestå
Administrerende direktør Jan Kristian Flesvik i Nordisk Mobiltelefon sier det tross alt har vært en bra dag for Ice.net, nå som avtalen med Access Industries gikk i boks.

- Kundene vil ikke merke noe til det. Access står for videre utbygging av nettet, noe som blant annet betyr bedre dekning, økt kapasitet og større hastigheter, sier Flesvik til Mobilen.no.

- Alle detaljene er ikke avklart ennå, men jeg tror navnet Ice.net vil bestå, legger han til.

(Artikkelen fortsettes.)

I verdensklasse
Oppkjøperne i Access Industries har stor tro på at de kan gi et løft til Ice.net i Norge.

- Vår avtale om å kjøpe Ice.nets norske virksomhet legger fundamentet for Access retur til det skandinaviske telekommunikasjonsmarkedet”, sier leder for media og telekommunikasjon Jörg Mohaupt i Access Industries.

- Vi er dedikert til å revitalisere driften i selskapet slik at det blir et telekommunikasjonsfirma i verdensklasse. I en tid med global økonomisk usikkerhet, er Access i stand til å skaffe de nødvendige ressurser som skal til for å sikre kontinuerlig forbedring av Ice.nets drift og utvide de viktige tjenestene selskapet leverer kundene. Vi tror at Ice.net representerer et unikt tilbud når det gjelder nettverksdekning og hastighet, spesielt for kunder som bor eller arbeider utenfor byområder, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bidet.)

- Betydelig forbedring
Ice.net er for tiden den største utfordreren til Telenor og Netcom på mobilt bredbånd i Norge. Det siste halvåret har det imidlertid vært få nye tilbud og få forbedringer ved tjenesten å spore, selvsagt grunnet den økonomiske situasjonen til moderselskapet Nordisk Mobiltelefon. Nå ser det noe lysere ut.

- Med Access’ støtte, kan vi forsikre at Ice.net sine kunder ikke kommer til å oppleve noe brudd i leveransene, men derimot få en betydelig forbedring som følge av ytterligere investeringer i vår infrastruktur, sier administrerende direktør Robert Eckert i Ice.net Norge.

- Vi er spesielt glad for å ha sikret videre støtte fra vår største utstyrsleverandør ZTE til nettverksutvidelse og drift. ZTE har vært en fantastisk partner i utviklingen av driften og vil også være sentral i den videre suksessen, legger han til.

Access Industries vil også vurdere å kjøpe opp tilsvarende virksomheter i Sverige og Danmark for å stryke sin posisjon på det skandinaviske markedet.

Mer om
annonse