Tek.no

Nyhet

Sveip over mobilnyhetene

Espen Irwing Swang
2 Des 2009 09:39

Lenovo kjøper tilbake mobildivisjon

Verdens fjerde største PC-produsent, Lenovo, vil satse tungt på mobil i tiden som kommer.
For halvannet år siden var Lenovo tvunget til å selge unna sin mobildivisjon. Nå kjøper selskapet divisjonen tilbake. Analytikere tror årsaken er at Lenovo vil satse tungt i det såkalte MID-markedet. Dette er en forkortelse for Mobile Internet Device, og er en produktgruppe som befinner seg mellom mobiltelefoner og bærbare PC-er, skriver Tradingmarkets.com.
Beslutningen om å kjøpe tilbake Lenovo Mobile Communications skal ha vært tatt for å glatte ut produktporteføljen og fortjenestemodellen i segmentet mobilt internett, sier styreformann Liu Chuanzhi.
Men Lenovo vil ikke kommentere analytikernes spekulasjoner om en inntreden i MID-markedet. – Vår strategi på dette området vil bli bekjentgjort om to til seks måneder, sier Liu til nbd.com.cn.
Lenke til artikkelkilde.

Eksplosjon i mobilhandel
Nei, det er ikke en mobiltelefonbutikk som er sprengt i lufta, men fenomenet mobilhandel som nå tar av med en voldsom hastighet. På den amerikanske shoppingdagen ”Black Friday” opplevde PayPal en økning i betaling via mobilen på 650 prosent, melder Information Week.
Og det er ikke bare ved netthandel at mobilen brukes som betalingsterminal. Også i tradisjonelle varehus som Wal*Mart og Sears brukes Paypal på mobilen som betalingsmetode.
Mobiltelefoner brukes også flittig av kunder som vil gjøre prissøk for å sjekke om varen de ser på muligens kan skaffes billigere andre steder.
Lenke til artikkelkilde.

Hilton med iPhone-suksess

Hotellkjeden Hilton har utviklet en applikasjon som lar brukeren søke etter ledige hotellrom, undersøke fasilitetene og bestille rom på Hiltons hoteller. Tjenesten er foreløpig bare lansert i USA, men 6000 potensielle hotellkunder har allerede lastet den ned, og applikasjonen er dermed inne på topp 20-lista over de mest populære reiseapplikasjonene for iPhone i USA, melder Hotel News Now.

Et sidespor, vi vet det, men vi kan ikke la være å minne om at teleanalytiker John Strand for en tid tilbake sammenliknet iPhone med nettopp hotellarvingen Paris Hilton.
Lenke til artikkelkilde.

North Carolina forbyr SMS under bilkjøring

Mens store deler av verden har forbudt bruk av håndholdt mobil ved bilkjøring, har North Carolina ikke hatt tilsvarende restriksjoner. Nå kommer imidlertid et forbud mot å skrive tekstmeldinger under bilkjøring. Forbudet kommer imidlertid ikke inn under trafikklovgivningen, og dermed vil det å kollidere på grunn av SMS-teksting ikke føre til avkorting i forsikringspremien eller få betydning for retten til å kjøre bil.
Boten er satt til 100 dollar, drøyt 500 kroner.
Lenke til artikkelkilde.

Indiske myndigheter stenger millioner av mobiltelefoner

Som et sikkerhetstiltak har indiske myndigheter besluttet å blokkere for alle mobiltelefoner uten et gyldig 15-siffret IMEI-nummer. Det unike IMEI-nummeret er nødvendig for å kunne spore mobiltelefoner som er stjålet, eller som sikkerhetstjenesten av en eller anen grunn har behov for å overvåke.
Ifølge Daily Record skal det være rundt 20 millioner mobiltelefoner uten IMEI i drift i India. For det meste dreier det seg om billigmodeller fra Kina.
Lenke til artikkelkilde.

Samsung dominerer touch-markedet

Samsung har så langt i år solgt 50 millioner mobiltelefoner med touch-skjerm. Det er 40 millioner flere enn i hele fjor. Totalt regner Samsung med å selge mer enn 200 millioner mobiltelefoner i år, skriver v3.co.uk.
Dette gjør Samsung til verdens største produsent av mobiltelefoner med touch-skjermer. I neste uke vil selskapet også for første gang presentere sitt nye åpne operativsystem for touch-mobiler. Dette operativsystemet skal ta opp kampen med systemer som iPhone, Windows Mobile og Symbian.
Lenke til artikkelkilde.

Les også
Alle høstens mobiltester
Les også
Eget OS fra Samsung
Les også
Paris Hiltons mobiltelefon
annonse

Les også