Til hovedinnhold

One Call tilbyr mobilforsikring

Fra og med i dag kan du forsikre både mobilen og One Call-abonnementet ditt for 32 kroner per måned. Med mobilforsikringen kan du få reparert eller erstattet mobilen din hvis du ødelegger den ved et uhell. En egenandel på 350 kroner kommer i tillegg første gang du er uheldig. Forsikringen dekker også misbruk av abonnementet ditt ved tyveri.

Men i likhet med mobilforsikringene fra Netcom og Telenor, dekker heller ikke One Call-forsikringen vann- eller fuktskader, som er blant de vanligste årsakene til at mobiler slutter å virke.

Sårbar mobil

Salgs og Markedsdirektør i One Call Thomas Sandaker sier til Mobilen at forsikringssaker vurderes individuelt, men at vann og fuktskader ofte skjer ved uaktsomhet, ikke uhell.

- Mobiltelefoner er så sårbare når det er fukt involvert. Hvis du går ute med en tynn jakke i sprutregn og mobilen som du har i lomma får fuktskade, regnes ikke det som et uhell, sier Sandaker.

- Dette er ment å dekke tap du ikke er skyld i selv, legger han til.

Ytre påvirkning

I forsikringsvilkårene står det at forsikringen dekker skader som skjer som følge av en ”plutselig og uforutsett ytre årsak”, for eksempel at du mister mobilen i bakken eller at den blir stjålet.

- Dette er en god forsikring som dekker uhell du har med mobilen, sier Sandaker.

Samme forsikringsgiver som Netcom

Codan Forsikring AS, som representeres ved White Label Affinity Services AS i Norge, er selskapet som behandler forsikringssakene til One Call. Dette er det samme forsikringsselskapet som Netcom bruker, og vilkårene er omtrent identiske.

One Call-forsikringen er imidlertid tre kroner billigere i måneden enn Netcoms mobilforsikring. Telenor, som samarbeider med Gjensidige, tilbyr mobilforsikring til 25 kroner per måned med en egenandel på 300 kroner dersom mobilen må erstattes.

Butikkforsikring

Elektrokjedene Elkjøp, Expert og Euronics tilbyr egne uhellsforsikringer på mobil som dekker både vann- og fuktskader. I stedet for en fast månedspris betaler du et engangsbeløp når du kjøper mobilen.

Med mindre du kjøper en kostbar mobiltelefon vil det uansett sjelden lønne seg å forsikre mobiltelefonen din.

Mer om
annonse