Til hovedinnhold

- Chrome OS er kun et blogginnlegg

Google annonserte nylig at de jobber med å utvikle et eget operativsystem basert på Linux, Chrome OS. Med dette mente mange at Google går nok et steg videre for å ta markedsandeler fra Microsoft. Microsoft på sin side sier de tar det hele med knusende ro.
- Så langt er ikke Chrome OS mer enn et blogginnlegg, sier Bill Veghte, sjef for Microsoft sin Windows-avdeling ifølge nyhetsbyrået DPA.
Veghte henviser til at Google så langt har vist frem lite annet enn et innlegg på sin offisielle blogg hvor de har annonsert at det nye operativsystemet vil bli lansert i første halvdel av 2010 altså om under ett år.
Google på sin side har allerede annonsert at de har fått med seg flere store partnere på prosjektet. Ifølge selskapet er både HP, Acer, Lenovo og Asus med på å bygge maskiner rundt det nye operativsystemet. Microsoft på sin side mener det uansett vil ta tid før dette kommer i handelen. De viser til at det tok lang tid før Google fikk på plass sine løsninger for dokumentbehandling som er ment å skulle konkurrere med Office.
Men Microsoft er neppe like rolige som de liker å gi inntrykk av. De annonserte nylig at de vil lansere Office 2010 i to versjoner, en som er nettbasert og som vil være gratis tilgjengelig og en kundene kan installere på sin egen maskin. Dette er utvilsomt et ledd i en samlet strategi for å kunne konkurere med Google om dominans på nett.

Mer om
annonse