Til hovedinnhold

Internett for båtfolket

I dag lanserte nemlig Ice.net et nytt abonnement for de som vil bruke mobilt bredbånd en gang i blant, for eksempel under en skyfri himmel på seilbåten eller i solsteiken ved hytteveggen denne sommeren.

Med det nye abonnementet Litt Bruk Avtale kan du som Ice.net-kunde surfe inntil 500 MB per måned for 249 kroner. Etableringsgebyret er på 199 kroner og USB-modemet du trenger for å koble deg på internett koster 495 kroner.

Kundevennlig

Administrerende direktør i Ice.net Matthias Peter sier at det nye abonnementet fra Ice.net er billigere sammenlignet med tilsvarende abonnementer fra konkurrentene.

- Dette er en meget prisgunstig og kundevennlig løsning for alle som kun benytter modemet i moderate mengder, sier Peter.

Rimelig abonnement

Og Ice-sjefen har tilsynelatende rett, for hvis vi sammenligner tilsvarende abonnementer fra Netcom og Tele 2, kommer det nye abonnementet fra Ice.net godt ut, spesielt fordi abonnementet fra Ice.net gjelder for bruk i hele Skandinavia. Ingen av Telenors mobile bredbåndsabonnementer er sammenlignbare med Litt Bruk Avtale fra Ice.net.

Med Netcom Connect Standard betaler du 312 kroner for inntil 500 MB data per måned for bruk av mobilt bredbånd i Norge. Med Mobilt Bredbånd Standard fra Tele 2 betaler du 249 kroner for inntil 200 MB i måneden, men da kan du også surfe i Sverige uten ekstra roamingkostnader.

Ice-sjefen skeptisk

Matthias Peter er skeptisk til at mange leverandører av mobilt bredbånd tar seg godt betalt for roaming i utlandet.

- Det finnes ingen tekniske argumenter for at roamingkostnadene skal være som de er i dag. Det er en skjult inntektsbinge, sier han.

Administrerende direktør i Ice.net Matthias Peter
 
 

USB-modem til en krone

Apropos skjult inntektsbinge; til ”kampanjepris” kan du kjøpe USB-modemet til Ice.net for én krone mot at du betaler 299 i månedspris, i stedet for 249, med ett års bindingstid. Det vil si at hvis du kjøper modemet til en krone på kampanjen er det faktisk 106 kroner dyrere totalt sett. Uten at det bekymrer Ice-sjefen nevneverdig.

Han tror heller at mange er opptatt av å kunne komme i gang med mobilt bredbånd for bare én krone.

Bedre dekning i båthavner

For å gjøre tjenesten mer tilgjengelig for folk med båt, har Ice.net forbedret dekningen ved Norges båthavner. Det betyr at 556 av 769 gjestehavner i Norge, fra Agnefest til Åsgårdstrand, har dekning for mobilt bredbånd fra Ice.net.

I Sverige kan dekningen på det mobile bredbåndet rekke 180 kilometer ut i havet i enkelte områder, mens rekkevidden fra land er maksimalt 64 kilometer i Norge. Ice-sjefen sier at de til neste år vil ha bedre dekning til havs innenfor norske grenser.

Mer om
annonse