Til hovedinnhold

Windows Phone øker på det europeiske markedet

Ny undersøkelse viser bedre tall for operativsystemet.

Finn Jarle Kvalheim, Mobilen.no

Den siste tiden har det vært noe usikkerhet rundt Windows Phone og markedsutviklingen for Microsofts operativsystem. En undersøkelse tidligere i måneden viste det som så ut som solid nedgang for plattformen globalt.

Det var IDC som meldte at Windows Phone skal ha gått ned fra 3,4 prosent markedsandel til 2,5 prosent fra andre kvartal 2013 til andre kvartal 2014. IDCs tall skulle representere verdensmarkedet, men nå har analytikerne i Kantar publisert nye tall, fordelt på en rekke ulike verdensmarkeder, som nyanserer bildet noe.

Svak fremgang i Europa

IDC tegnet et dystert bilde for Windows Phone tidligere denne måneden.Foto: IDC

Også Kantars tall viser nedgang for Windows Phone i en del markeder, men samtidig kompenserer plattformen med oppgang flere steder. Totaltallene for de fem viktigste markedene i EU viser at plattformen går noe opp på tvers av dem. I den såkalte EU5-gruppen inngår Storbritannia, Tyskland, Frankrike, Italia og Spania.

I Storbritannia, Spania og Italia kan Microsoft vise til til dels sterk vekst, mens plattformen viser noe tilbakegang i Tyskland og Frankrike. I USA øker andelen fra 3,8 prosent til 3,9 prosent, noe som kan sies å være på stedet hvil.

Tallene fra Kantar Worldpanel nyanserer utviklingen noe. I Europas største markeder går Windows Phone litt frem.Foto: Kantar World Panel

Desto verre er det at plattformen synker som en stein i Kina, fra 2,3 prosent markedsandel 0,8 prosent.

Også Apple sliter med Kina

En kunne mistenke at avtalen mellom Apple og China Mobile, som ble spikret på tampen av fjoråret kan ha latt iOS stjele markedsandeler fra Windows Phone. Men, også Apples plattform går sterkt tilbake i Kina, fra nesten 19 prosent til såvidt over 13 prosent markedsandel. Android-dominansen i landet nærmer seg total, med en markedsandel som kryper opp mot 85 prosent.

Android øker sterkt i samtlige målte markeder foruten det spanske, der Google må nøye seg med svak tilbakegang. Vi snakker likevel om en markedsandel på 87,5 prosent.

Også i førstekvartalsmålingene fra Kantar var disse trendene synlige. Les mer her »

(Kilder: phonearena.com 1, 2)

annonse