Tek.no

Nyhet

Microsoft klager Google inn til EU

1 Apr 2011 09:30

Programvaregiganten Microsoft har bestemt seg for å klage søkegiganten Google inn til EU. Microsoft mener Google har misbrukt sin dominerende plass i søkemarkedet, og hevder blant annet at Google blokkert Microsofts muligheter har til å indeksere webinnhold.

Microsoft har lagt ut en ganske omfattende klage på sin blogg, og her mener Microsoft at Google har bidratt til følgende:

  • Bing klarer ikke å indeksere Youtube-innhold.
  • Youtube fungerer ikke skikkelig med smarttelefoner fra Microsoft.
  • Google kontrollerer tilgang til digitaliserte bøker.
  • Google hindrer annonsører fra å fritt disponere egne data
  • Oppfordrer webutviklere til kun å bruke Google-søkemotor på sine nettsider.

Det er slett ikke første gangen Google er blitt klaget inn til EU, men det er litt spesielt at det er Microsoft som klager denne gangen, et selskap som selv er blitt klaget inn mange ganger.

Spørsmålet er nå om EU vurderer det slik at Google faktisk har misbrukt sin posisjon på søkemarkedet. Google har kommentert saken, og selskapet er ikke overrasket over klagene, og har sagt at de skal med glede samarbeide i en eventuelt etterforskning.

Dersom Google blir funnet skyldig i misbruk av sin posisjon, risikerer selskapet å måtte betale store bøter. Microsoft ble selv funnet skyldig i å misbruke sin posisjon i både 2003 og 2006, og måtte ut med 381 + 194 million GBP (totalt rundt 5 milliarder NOK). Den største EU-boten noen gang var det Intel som fikk i 2009, den var på 948 million GBP (8,5 milliarder NOK).

(Kilde: BBC)

Les også
Chrome OS er snart her!
Les også
IE9 er her!
annonse

Les også