Nyhet

– Roboter kan drepe oss alle

«Verdens smarteste mann» advarer mot rask utvikling av kunstig intelligens.

Vanligvis når du ser den verdenskjente fysikeren Stephan Hawking kan du regne med å høre om nye forskningsfunn eller teorier. Under et intervju med BBC hadde imidlertid Hawking noe langt dystrere å melde: Kunstig intelligens utvikles for raskt, og kan være slutten på hele menneskeheten.

Utvikler seg raskere enn mennesker

En «cylon» fra den populære TV-serien Battlestar Galactica.Foto: Shutterstock

Fysikeren sparer ikke på kruttet i intervjuet med BBC:

- Kunstig intelligens vil kunne ta av helt på egen hånd, og forvandle seg selv i et stadig raskere tempo. Resultatet ville vært at denne nye, opphøyde intelligensen vil anse oss som ubetydelige og unødvendige, og bli kvitt oss alle. Mennesker, som er begrenset av vår trege, biologiske evolusjon, vil ikke kunne konkurrere, og bli erstattet.

Han sier rett og slett at hvis utviklerne av datamaskiner, roboter og programvare ikke tenker seg om, kan dommedagen vår være nærmere enn vi hadde trodd.

Elon Musk er også redd

Hawking er ikke den eneste som tror menneskeheten står i fare hvis kunstig intelligens blir for smart. Tesla- og SpaceX-gründeren Elon Musk advarte i august mot utviklingen av kunstig intelligens, og sa man må være superforsiktige når man jobber med det feltet.

– Kunstig intelligens kan potensielt være farligere enn atomvåpen, skrev Musk i en Twitter-melding.

Før det har Musk også sagt at vi må passe oss for Terminator-tilstander:

– Altså, det har jo vært filmer om dette, som Terminator. Jeg tror ikke de forventet å skape det utfallet de gjorde i den filmen [ved å forske på kunstig intelligens], fortalte Musk.

Hva tror du om saken? Har Hawking og Musk rett i å være for kunstig intelligens? Kom med din mening i kommentarfeltet nedenfor!

(Kilde: BBC via Cnet)

annonse