Til hovedinnhold

Olympus jobber med 40MP-skiftsensor som skal fungere håndholdt

Olympus OM-D E-M5 II kan lage 40 megapiksels bilder fra en 16 megapiksels bildebrikke, etterhvert skal dette også fungere håndholdt.

Olympus gjorde noe veldig smart med oppfølgeren til OM-D E-M5: Bildebrikken i Olympus OM-D E-M5 Mark II flytter på seg inne i kamerahuset og fungerer som bildestabilisator, men når kameraet står bom stille kan det ta åtte bilder hvor det flytter bildebrikken en halv piksel om gangen i ulike retninger. Bildene blir så kombinert internt i kameraet, og resultatet blir et bilde på 40 megapiksler.

En ulempe er at prosessen tar noen sekunder, så du kan ikke bruke teknikken håndholdt, og den egner seg dårlig på motiver med mye bevegelse. Dette vil Olympus jobbe videre med for å fikse. I følge nettsiden PetaPixel.com er Olympus i ferd med å utvikle en løsning som lar disse bildebrikkeskiftene på mindre enn et 60-dels sekund. Dette vil gjøre det mulig å bruke teknologien håndholdt, og ta bilder av motiver med moderate bevegelser.

Olympus sier ikke noe om når en slik løsning vil være på plass, men hvis de får det til kan de i stor grad konkurrere med Canon og Nikons megapikselkjemper, til en tredjedel av prisen.

Videoen under forklarer demonstrerer hvordan teknikken fungerer.

Høy oppløsning er ikke bare megapikselkappløp og hysteri, det gir blant annet veldig gode beskjæringsmuligheter på film»

annonse