Tek.no

Nyhet

Nå får du Chromebook med virkelig stor skjerm

Acer lanserer 15,6-tommer med 5. generasjon Intel-prosessorer.

Acer
5 Jan 2015 10:21

Bærbare PC-er basert på Googles Chrome OS-operativsystem –Chromebooks – har blitt godt mottatt i markedet, men inntil nå har det ikke vært mulig å kjøpe en Chromebook med virkelig stor skjerm. Det ønsker Acer å gjøre noe med, og selskapet lanserte under CES-messen i Las Vegas den første Chromebooken med virkelig stor skjerm.

Først med Broadwell

Foto: Acer

Acer Chromebook 15 har en 15,6-tommers skjerm, og er Acers første Chromebook som benytter 5. generasjon Intel Core i3 og Celeron-prosessorer basert på Intels nye Broadwell-arkitektur. Mer spesifikt så er det snakk om en Intel Core i3 5005U- eller en Intel Celeron 3205U-prosessor.

Les mer om Broadwell »

Skjermen har en oppløsning på 1920 x 1080 punkter, det vil si Full HD. Dermed har ikke Chromebook 15 bare den største skjermen på markedet, den har også blant de høyeste skjermoppløsningene som er å oppdrive i denne typen PC-er. PC-en kan også fås i en rimelige modell med oppløsning på 1366 x 768 punkter.

Foto: Acer

Skal tåle mer

Kabinettet i Chromebook 15 skal være forsterket for å tåle ekstra store påkjenninger, og ifølge Acer skal kabinettet tåle belastninger på opptil 60 kilo, mens hjørnene skal tåle fall fra 45 cm uten at maskinen tar skade. Også hengslene skal være kraftigere enn tidligere.

PC-en kommer med 2 eller 4 GB internminne (RAM) og SSD på 16 eller 32 GB. Ifølge Acer skal batteritiden være på opptil 8 timer.

Acer sier ingenting om når Chromebook 15 kommer til Norge, men at den vil komme til «enkelte land i Europa» i februar til en pris som starter på 279 euro. Ifølge vår Prisguide.no-tjeneste ser prisen ut til å havne på i underkant av 3500 kroner i Norge. I Prisguide kan du sette opp varsel og få beskjed når produktet kommer i norske nettbutikker »

Her kan du lese alle våre saker fra CES 2015 »

Les også
Nå kan Chromebook fjernlåses dersom den blir stjålet
Les også
– PC-ene i skolen må tåle juling
annonse

Les også