Til hovedinnhold

Rikingene har fått sin egen «Facebook»

Medlemskap i «Netropolitan» koster nesten 60 000 kroner.

Med godt over én milliard brukere samler Facebook utvilsomt mennesker fra alle mulige sosiale lag, men nå har det dukket opp et vesentlig mer eksklusivt alternativ til den populære tjenesten for de med skikkelig tykke lommebøker.

Nettstedet PC Magazine melder om en splitter ny sosial samlingsplass på Internett kalt «Netropolitan», som har en inngangspris som nok plasserer den utenfor rekkevidden til de fleste.

Koster 58 000 det første året

Nettstedet beskriver seg selv som «internettklubben for folk med mer penger enn tid» og vil totalt koste deg intet mindre enn 9000 dollar, rundt 58 000 kroner, i medlemsavgift det første året.

Dette beløpet inkluderer riktignok et heftig engangsgebyr på cirka 38 000 kroner. Den årlige abonnementsprisen ligger altså på «bare» 20 000 kroner.

Poenget med tjenesten er å sette velstående og suksessfulle mennesker i kontakt med hverandre og la dem dele informasjon om livsstil og interesserer på kryss og tvers av landegrenser.

Sikkert og privat

Ifølge nettstedet selv var mye av hensikten med tjenesten ellers å gi brukerne en privat og sikker arena å boltre seg på. Det innebærer blant annet at ingen personlige data blir solgt eller overført til andre parter, og det er heller ingen former for annonser og reklame på siden.

Tjenesten skal ikke være indeksert på noen søkemotorer, og er således relativt utilgjengelig for offentligheten. All kommunikasjon mellom tjenesten og nettleseren eller applikasjonen skal også være automatisk kryptert for bedre sikkerheten ytterligere.

Ellers fungerer det omtrent på samme måte som Facebook og dets like, med statusoppdateringer, meldinger, mulighet for oppretting av grupper og andre ting. Netropolitan holder medlemsantallet hemmelig, men sier at tjenesten hadde flere hundre medlemmer allerede rett etter lansering. Mer informasjon finner du på tjenestens forside.

I mellomtiden vokser Facebook stadig: Nå er halve Norge på Facebook hver dag »

Les også
Facebook-vansker i hele verden
Les også
Nå innkasserer Facebook 400 millioner kroner i uka
Les også
Facebook «beklager» omstridt eksperiment på brukerne
Les også
Massivt Facebook-eksperiment skaper raseri
annonse