Tek.no

Nyhet

Norske iPhone-kunder er ikke like fornøyde i år

Apple har aldri fått lavere score på denne målingen.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no
19 Des 2014 10:46

Helt siden 2008 har non-profitorganisasjonen EPSI foretatt uavhengige kundetilfredshetsmålinger i Norge, i forskjellige bransjer. Apple og deres iPhone-merkevare vært i en særklasse på EPSIs brukertilfredshetsmåling for mobiltelefoner siden 2009.

I år har det imidlertid blitt langt jevnere mellom produsentene, skriver EPSI i en pressemelding.

– Apple sin iPhone og Samsung får en noe lavere score fra sine brukere i år, sammenlignet med i fjor. HTC kan derimot vise til en solid fremgang, noe som også er tilfellet for gruppen med øvrige fabrikanter som inneholder merker som LG, Huawei, Doro med flere, sier daglig leder Fredrik Høst i EPSI Norge.

I undersøkelsen har over 1400 personer som bor i Norge blitt spurt hvor fornøyde de er med mobiltelefonmerket de selv bruker. Ifølge EPSI har 4 av 5 nordmenn en smarttelefon.

Apple er likevel på topp

Mobilmerkene kan få en totalscore på mellom 0-100, hvor over 80 anses å være «høy tilfredshet». Apple fikk i år 80,9 poeng, mot 85,3 poeng i fjor. Deres beste måling var i 2009 med 88,9 – over ti poeng mer enn andreplassen det samme året.

Foto: Teknofil.no/EPSI

I år ser det helt annerledes ut. Samsung, som hadde 80,3 i fjor har falt like mye som Apple, og ender på 75,9 poeng. Kun HTC har en lavere score – 73,9 – men de har til gjengjeld klatret opp fra lusne 66,5 i fjor. Ellers ligger Sony og Nokia nesten helt likt, mens kategorien «Øvrige» også har forbedret seg kraftig.

EPSI påpeker i selve undersøkelsen at iPhone scorer høyt blant personer over 60 år, mens Samsungs mest fornøyde kunder er under 30 år. I et annet punkt kommer det dessuten frem at Apple-kunden føler at de får mindre for pengene enn de som kjøper andre merker.

Se EPSI-undersøkelsen her

Foto: EPSI

Slik vil Apple forhindre knuste iPhoner i framtiden
Roterer mens de faller, slik at skjermen aldri treffer bakken »

(Kilder: pressemelding)

annonse

Les også