Til hovedinnhold

Kraftig børshopp etter rykte om Google-oppkjøp

Det mulige gigantoppkjøpet sendte Twitter-aksjen til værs.

Quka/Shutterstock.com

Ett fenomen som forekommer med høy hyppighet i teknologiverdenen er nye rykter, som ofte viser seg å bære med seg mer enn et snev av sannhet. Nå har en ny, ubekreftet godbit funnet veien til offentligheten fra ryktebørsens kriker og kroker, som utvilsomt vil skape digre bølger i IT-verdenen dersom det viser seg å stemme.

Avisen The Telegraph melder nemlig at søkegiganten Google nylig skal ha kontaktet Twitter med «seriøs» interesse i å kjøpe opp selskapet. Det er uvisst akkurat hvem som er kilden, men opplysningene skal ha blitt snappet opp av markedsanalyse-nettstedet Briefing.com.

Oppsving på børsen

Det skal være to selskaper som kontaktet Twitter, hvorav Google altså er blitt identifisert som den ene. Det er uvisst hvem den andre interessenten er. Verken Google eller Twitter har kommentert saken, og ingen øvrig informasjon foreligger på nåværende tidspunkt.

Twitter er nå verdt 34,5 milliarder dollar på børsen, men Google har råd. Foto: Christopher Penler/Shutterstock.com

Like fullt har børsen tilsynelatende allerede kommet med en merkbar reaksjon på det nye oppkjøpsryktet. Aksjeverdien til Twitter skal brått ha steget med 4 prosent tirsdag morgen etter at nyheten ble kjent, men det er selvsagt uvisst om det er dette som ligger bak det plutselige oppsvinget.

Opplysningen kommer ikke nødvendigvis som en stor overraskelse. Allerede i 2009 skal Google ha ytret ønske om å skaffe seg den populære mikrobloggtjenesten. Flere andre store IT-selskaper har også vist interesse for Twitter, for eksempel Apple og Facebook, som også luktet på selskapet i 2009.

Verdt 34,5 milliarder dollar

Facebook og Twitter skal den gangen ha blitt enige om en pris på bare 500 millioner dollar, men siden har Twitter som kjent vokst dramatisk. Som man kan lese hos blant andre Yahoo Finance har Twitter for tiden en markedsverdi på solide 34,5 milliarder dollar, som betyr at det eventuelle oppkjøpet ville blitt det desidert største for Google noensinne.

Ifølge Googles egne tall sitter selskapet imidlertid på en kontantbeholdning på 64,4 milliarder dollar, og skulle dermed ha mer enn nok midler til å anskaffe seg Twitter-tjenesten, selv til en pris på langt over markedsverdien.

Google har som kjent en ledende posisjon innen Internett-søk, men henger langt etter konkurrentene innen sosiale medier, som de ikke har klart å kapre med sin Google Plus-tjeneste. Et oppkjøp av Twitter ville ha gitt selskapet en solid posisjon i dette segmentet og utvidet annonsemarkedet betydelig.

Twitter-tjenesten er stadig under utvikling: Nå har tjenesten innført et nytt filter som skal hindre trolling »

(Via Business Insider)

annonse