Nyhet

Slik så iPhone 7 Plus-en ut da den ble levert fra Apple

Har Apple-batteriene også begynt å eksplodere?

Samsung har vært mye i vinden for problemene med batteriet på Galaxy Note 7, som ga en del brukere telefoner som eksploderte under lading, og førte til at Samsung måtte trekke tilbake enorme mengder av telefonmodellen.

Eksploderte under transport

Nå melder Reddit-brukeren knoopthesnoop om at en iPhone 7 Plus-modell ble levert til kollegaen hans i en tilstand som kunne tyde på at også den hadde eksplodert.

Ifølge posteren tok Apple kontakt etter at bildene ble postet og ba om mer informasjon.

Senere tok de kontakt med kollegaen og sørget for at det ble sendt en erstatningstelefon.

En annen Reddit-bruker stiller spørsmålstegn ved hvorvidt telefonen på bildet faktisk er en iPhone, og mener det ser ut som en telefon i fargen rose gold, men med sort front, en konfigurasjon som ikke eksisterer.

En annen bruker svarer at de svarte telefonen er anodiserte, og at den svarte fargen oppnås ved å bruke veldig høye konsentrasjoner av blå eller brun. Når aluminiumen så varmes opp, slipper fargene og får telefonen til å se lilla eller brunaktig ut.

Andre brukere påpeker at det må ha skjedd en ganske kraftig perforering av esken, som igjen har truffet telefonen og slått hull på litiumbatteriet, noe som ville fått de fleste litiumbatterier til å eksplodere.

Les også: Nytt batteri til en hundrings ga vår gamle iPhone en skikkelig boost

Ikke første gang

Det er for øvrig ikke første gang en iPhone-modell har tatt fyr. I august meldte Daily Mail om Gareth Clear, en australsk syklist som hadde falt av sykkelen med iPhonen sin i lomma.

Han landet på telefonen, som eksploderte og levnet mannen med en glovarm, smeltet telefon som satt fast på beinet hans. Han fikk til slutt slått telefonen vekk, men endte opp med skade på tre hudlag og behov for en hudtransplantasjon.

- Det er en tragedie som venter på å skje. En minibombe. Alle iPhone er like, så hvis det skjer med en, vil det skje med noen andre. Jeg hadde bare flaks som hadde på meg tjukke klær og hadde telefonen på underkroppen. Det kan skade noen andre mer enn det skadet meg, sa Clear til Daily Mail.

Apple har ikke kommentert noen av hendelsene.

TEST: LG V20: Hils på V20, LGs fantastiske anti-iPhone

Les også
Galaxy Note 7 med nytt batteri tok fyr på vei ombord i fly
Les også
Her er den - Googles nye Pixel-telefon
annonse