Til hovedinnhold

I dag kan du oppgradere til macOS, helt gratis

Apple slipper sitt nye operativsystem.

Apple

Mange har nok allerede fått en smakebit på Apples nye operativsystem macOS Sierra med tanke på at en betaversjon ble tilgjengelig allerede i sommer. Nå er macOS Sierra imidlertid offisielt lansert for allmennheten.

Den nye versjonen av operativsystemet, som altså for første gang har droppet OS X-navnet, kan lastes ned gratis fra iTunes.

Får full Siri-integrasjon

Apples nye operativsystem ble formelt avduket på WWDC-konferansen i juni, og byr på en god del nyheter. En av de største er av stemmeassistenten Siri omsider har funnet veien til det stasjonære operativsystem denne gangen.

Siri på Mac vil fungere omtrent slik den gjør på iPhone. Du kan for eksempel be Siri om å vise filer i Finder, spille musikk, gjøre søk på nettet, eller opprette avtaler i kalenderen din. Du kan gjøre bildesøk direkte fra Siri og sende disse direkte til en presentasjon du lager i Keynote, og du kan også sende meldinger direkte fra Siri.

macOS Sierra får også «automatisk opplåsning», som gjør at du kan logge automatisk på Mac-en med en Apple Watch uten at du trenger å skrive inn passord.

Siri-støtte gir mange nye muligheter.
Apple

Apple Pay-støtte

Andre nye funksjoner inkluderer muligheten til å se det samme skrivebordet på flere ulike Macer, og du vil også kunne se filene på Macen din fra iPhone eller iPad. En ny opprydningsfunksjon gjør det lettere å frigjøre lagringsplass på maskinen ved å blant annet fjerne cache-filer og filer du ikke lenger bruker.

Det vil også bli mulig å organisere faner på samme måte som i Safari i enda flere programmer, for eksempel i Apple Maps. Videre kommer Apple Pay, som riktignok ennå ikke er lansert i Norge, til nettleseren Safari som en «Betal med Apple Pay»-knapp når du handler på nett.

Apple nye mobil gjennomførte nylig et heftig stunt: iPhone 7 vant en intens undervannsduell mot Galaxy S7 »

annonse